Brandvæsenet har øje på blinde alarmer

Foto: Annelene Petersen

Brandvæsenet har øje på blinde alarmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det koster kassen, hver gang brandmænd og biler rykker ud. Alt for ofte er der hverken ild eller røg.

Randers Brandvæsen kører for tit til blinde alarmer. Det koster dyrt, og derfor sættes der nu spotlys på de forgæves udrykninger med henblik på at få antallet reduceret.

En blind alarm er en alarm, der er afgivet i god tro, men hvor der ikke er brand eller fare for brand.

2012 betegnes som et normalt udrykningsår, og det betyder, at Randers Brandvæsen vil blive kaldt ud cirka 600 gange. 30 til 40 procent af udrykningerne går til brandsikringsanlæg, og af disse er 80-85 procent blinde alarmer.

»I takt med at gebyret for en blind alarm er blevet indeksreguleret og nu koster 3868 kroner pr. gang for den, der ejer brandmelderen, samtidig med at krisen kradser, så ser det ud som om, virksomhedsejere er begyndt at øjne en chance for at spare penge. Reglerne om brandsikringsanlæg er samtidig skærpet, så der kommer flere anlæg, men alligevel ser vi ikke flere blinde alarmer, så det lover godt,« siger beredskabschef Peter Allentoft, Randers Brandvæsen.

Men det kan sagtens blive bedre, og det agter han at gøre noget for.

Allentoft vil derfor først i det nye år kalde virksomhedsejere samt personale fra daginstitutioner, skoler og plejehjem samt andre, der har brandsikringsanlæg, til dialogmøde for yderligere at få skåret i antallet af blinde alarmer.

I dag har han det første møde med den virksomhed, der vandt udbuddet om at installere, servicere, reparere og vedligeholde kommunens egne brandmeldere, nemlig Janssons Alarm. Firmaets arbejde vil i øvrigt blive kontrolleret af Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut.

»Og nogle af de blinde alarmer burde være nemme at komme til livs. For eksempel tirsdag måtte vi to gange måtte rykke ud til Laksetorvets køkken, hvor personalet havde valgt at afprøve en ny dampovn uden at have ordentlig ventilation til det, så branddetektoren gik i gang. Det er jo, for at sige det på godt jysk, tudetosset,« siger beredskabschefen.

Brandvæsenet har øje på blinde alarmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce