Bro-arbejde over banen går snart i gang

Når der skal hænnges køreledninger op til de nye elektriske tog, er der behov for at ombygge en række broer, der går over jernbanen. Ellers er der simpelthen ikke plads til ledningerne. Arkivfoto

Bro-arbejde over banen går snart i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Allerede i slutningen af denne måned går Banedanmark i gang med det arbejde i Randers, der skal bane vej for elektricifering af togstrækningen mellem Aarhus og Aalborg.

I Randers indebærer det bl. a. ombygning af broerne over jernbanen på Viborgvej og Parkboulevarden. Det vil foregå i perioden fra 30. januar i år og frem til udgangen af maj næste år.

- Vi river begge broer ned, da det er gamle buebroer fra 1938 og -39, som ikke har den fornødne frihøjde til det kommende kørestrømsanlæg. Herefter opfører vi nye broer, meddeler Banedanmark i en skrivelse til beboere i området og advarer om, at arbejdet ikke vil kunne udføres uden gene for naboerne:

- Selve nedrivningen af de gamle broer samt ramning af spuns til støttevægge i forbindelse med opførelse af de nye broer er meget støjende. Der vil desuden være støj fra anlægsmaskiner og øget tung trafik i området. I perioder arbejder vi i døgndrift for at minimere den tid, som projektet varer. Vi etablerer en midlertidig vej ved siden af den eksisterende Viborgvej, så det vil være muligt at passere broen i hele perioden, hvor arbejdet udføres, fortæller projektleder Martin Friis, Banedanmark.

Togdriften indstilles

Samtidig med ombygning af de to broer udfører Banedanmark i 2018 en sporombygning af strækningen mellem Langå og Hobro. De eksisterende spor og sporskifter er nedslidte. Derfor ombygges ca. 45 kilometer fri strækning samt fire stationer.

- Vi udfører de to arbejder samtidig for at genere togtrafikken så lidt som muligt. Vores arbejde medfører dog, at togdriften i perioder vil være ændret, og at den i otte uger henover sommeren 2018 - fra 30. juni til 26. august - vil være helt indstillet. Der bliver indsat togbusser på strækningen i perioden, meddeler Banedanmark.

"Åbent hus"

For at informere om projekterne holder Banedanmark "åbent hus" på mandag eftermiddag. Det sker hos Randers FC på Viborgvej 92, Randers, hvor man kan se en udstilling af de projekter, der skal gennemføres, og hvor man kan få en snak med de fagfolk, der skal stå for såvel sporombygning mellem Langå og Hobro, og for broarbejderne på Viborgvej og Parkboulevarden.

Elektriciferingen af jernbanestrækningen mellem Aarhus og Aalborg indebærer, at over 50 broer på strækningen skal bygges om, så der bliver plads til kørestrømsanlægget. Når banen om få år er klar til el-tog, giver det mulighed for kortere rejsetid og mere stabil drift, ligesom togrejsen bliver endnu mere miljørigtig.

Bro-arbejde over banen går snart i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce