Brødværkstedet er lukket: - Vi gider ikke slås mere

Poul Pedersen har sammen med hustruen Katrine Pedersen taget konsekvensen af længere tids økonomiske problemer, og har lukket parrets bagerbutik i Dronningborg. Foto: Lars Rasborg

Brødværkstedet er lukket: - Vi gider ikke slås mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagerkunderne i Dronningborg må se sig om efter et nyt sted at købe brød og kager. Brødværkstedet på Udbyhøjvej er nemlig lukket - og denne gang er det permanent.

Randers: - Det er slut. Vi kommer ikke til at åbne igen, det er helt sikkert.

Ordene kommer fra bagermester Poul Wigand Pedersen, som sammen med hustruen Katrine Pedersen har valgt at lukke parrets bagerbutik, Brødværkstedet.

Dermed har Dronningborg mistet sin eneste bagerbutik, og butikkens 26 ansatte har mistet deres job.

- Vores ansatte blev orienteret i søndags, tilføjer bagermesteren, som samme aften hængte en seddel op i butikkens vindue med en besked til kunderne om, at butikken er lukket.

"Kære kunde. Vi har valgt at lukke vores bagerbutik, da det ikke lykkedes os at slippe af med fortiden, hvilket vi prøvede med den rekonstruktion, vi foretog i sommers", står der blandt andet.

Det er slut. Vi kommer ikke til at åbne igen, det er helt sikkert.
Poul Wigand Pedersen, bagermester hos Brødværkstedet
Om Brødværkstedet
Ægteparret Katrine og Poul Wigand Pedersen overtog i maj 2017 butikken efter bagermester Jonas Præst, der havde drevet bagerbutikken J. P. Brød på adressen.

Oprindeligt kaldte parret butikken i Randers for "Brødsnedkeren", men det navn viste sig hurtigt at være optaget af en bagermester, der har butikker i Humlebæk og Hørsholm. Dermed fik parret lige omkring åbningen travlt med at få stoppet produktionen af "det forbudte" navn på diverse tilbehør til den nye butik, og i stedet finde et andet navn. Det endte som bekendt med at blive "Brødværkstedet".

Ser man bort fra de økonomiske problemer, der nu er endt med at koste Brødværkstedet livet, har bagerbutikken klaret sig godt i de knap to år, den har eksisteret. Blandt andet er Poul Pedersens chilibrød udpeget til at være et af landets bedste specialbrød, og en bagersvend fra butikken - ved navn Naasunnguag Navarana Petra Rasmine Johnsen - er udnævnt til at være en af landets dygtigste, og er nu på bagerlandsholdet.

Katrine og Poul Pedersen har tidligere haft bagerforretninger i både Viborg og Bjerringbro, men butikken på Udbyhøjvej i Randers var deres sidste. Hvad fremtiden byder på, ved de endnu ikke.
Medarbejderne blev orienteret om lukningen i søndags. Foto: Lone Hammer Sørensen
Medarbejderne blev orienteret om lukningen i søndags. Foto: Lone Hammer Sørensen

Krav fra ansatte

Parret overtog butikken i maj 2017, men det blev en kort fornøjelse. Et år senere, i sommeren 2018, dukkede der nemlig økonomiske problemer op i form af tvister om løn fra tiden før Katrine og Poul Pedersens overtagelse.

Da det gik op for parret, at de kunne risikere at skulle betale over en halv million kroner til fire ansatte, der fulgte med i virksomhedsoverdragelsen, valgte de at erklære virksomheden konkurs.

De erklærede selskabet bag Brødværkstedet konkurs, og oprettede i stedet et nyt selskab, som de kunne drive forretningen videre i ud fra et håb om, at de dermed kunne viske tavlen ren og begynde på en frisk.

- Det er vores advokats vurdering, at vi kommer til at betale de fire ansatte de penge, de mangler. Så vi lukkede selskabet for at redde bare lidt af det. Og for at kunne køre videre. Det er bestemt ikke noget, vi er stolte af, og det er ikke i orden. Men det var den eneste udvej, vi kunne se, sagde Poul Pedersen dengang til Randers Amtsavis.

Nu fortæller bagermesteren dog, at det ikke gik, som parret havde håbet. Kravet om betaling til de fire medarbejdere fulgte med over i det nye selskab, og dermed kan de nu ikke se anden udvej end at lukke permanent.

- Vi gider ikke slås mere, fastslår Poul Pedersen, som ikke ønsker at kommentere yderligere på lukningen eller det økonomiske kaos, butikken det sidste halve år har befundet sig i.

En seddel i det tomme butiksvindue fortæller kunderne, at de er gået forgæves. Foto: Lone Hammer Sørensen
En seddel i det tomme butiksvindue fortæller kunderne, at de er gået forgæves. Foto: Lone Hammer Sørensen

Vil finde ny bager

Det er Katrine og Poul Pedersen, der ejer de lokaler, der indtil nu har været drevet bagerbutik i. Og selv om de ikke selv vil forsøge at åbne en ny butik på stedet, vil de gøre, hvad de kan, for at sælge lokalerne til en person, som har planer om at drive netop bagerbutik på adressen.

"Vi arbejder fremadrettet på at finde en anden bager, som kan betjene hele Dronningborg-området. Dronningborg fortjener en god bager", lover parret i den seddel, kunderne i øjeblikket kan læse i det tomme butiksvindue. Og Poul Pedersen bekræfter over for Amtsavisen, at det er ambitionen.

- Når alt det her er overstået, vil vi forsøge at finde en anden bager, der kan åbne på stedet, siger han.

Brødværkstedet er lukket: - Vi gider ikke slås mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce