Bruun Rasmussen kommer til Randers: Få vurderet dine gamle sager

Det er gratis at få sine genstande vurderet af eksperter fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Foto: Randers Kunstmuseum

Bruun Rasmussen kommer til Randers: Få vurderet dine gamle sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Kunstmuseum slår døren op til en vurderingsdag, hvor eksperter fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner står klar til at vurdere ting og sager fra randrusianernes private gemmer.

Randers: Sædvanligvis koncentrerer kunstmuseerne sig om at vise kunst, mens der sjældent bliver talt om penge. Det lader man gallerierne om.

Men Randers Kunstmuseum gør en markant undtagelse onsdag 17. januar, hvor det i høj grad kommer til at handle om priser og penge. For den dag kan man nemlig tage sin gamle vase eller andre genstande under armen og stille spørgsmålet: Hvad er det værd?

Svaret vil man få af vurderingseksperter fra auktionshuset Bruun Rasmussen Kunstauktioner, som museet har allieret sig med på sin vurderingsdag, hvor prisen på kunsten bliver sat i relief.

- Jeg ser det her som en del af vores formidling. Vi får af og til henvendelser fra folk, der gerne vil have vurderet deres private kunst. Vi kan muligvis være behjælpelig med at finde frem til kunstneren og perioden, men priser beskæftiger vi os jo ikke med. Vi kan ikke sige, hvad en genstand er værd i fri handel, siger museumsdirektør Lise Jeppesen, der har erfaring for, at mange er rigtig interesseret i det med prisen og pengene.

Jeg ser det her som en del af vores formidling. Vi får af og til henvendelser fra folk, der gerne vil have vurderet deres private kunst. Vi kan muligvis være behjælpelig med at finde frem til kunstneren og perioden, men priser beskæftiger vi os jo ikke med. Vi kan ikke sige, hvad en genstand er værd i fri handel.
Lise Jeppesen, museumsdirektør
Vurderingsdag
Auktionshuset Bruun Rasmussens Kunstauktioner.

Det er gratis at få sine genstande vurderet.

Onsdag 17. januar.

Kl. 15-18.

Randers Kunstmuseum.
Ruth Campaus gulvinstallation Boogie Woogie Palace i museets forhal hører med til museets seneste erhvervelser. Arkivfoto: Annelene Petersen
Ruth Campaus gulvinstallation Boogie Woogie Palace i museets forhal hører med til museets seneste erhvervelser. Arkivfoto: Annelene Petersen

De senere køb

Hun synes heller ikke, der er nogen grund til at lægge tabu over sammenstillingen kunst og penge og lægger ud med en udstilling om museets seneste erhvervelser, hvor man kan spørge ind til såvel kunstner som pris.

Udstillingen viser nedslag i erhvervelser gennem de seneste 10 år, og den har titlen "Kunst og penge". Nu er det lidt af en umulighed at vise alt. For nyerhvervelserne tæller op imod 500 styk.

- Det er ikke bare værker, vi har købt. Vi har også modtaget kunst. Ja, en hel samling fra Erik Mikkelsen Samlingen, der alene tæller 300 værker, siger Lise Jeppesen, der viser et bredt udsnit med værker af bl.a. Michael Kvium, Vilhelm Kyhn, Anders Bigum, L. A. Ring og mange andre. Helt sikkert står også kunstneren Ruth Campau på udstillingslisten. Hendes 105 kvadratmeter store installation Boogie Woogie Palace ligger nemlig permanent i museets forhal og dækker lige præcis hallens gulvareal. Værket blev købt i efteråret takket være økonomisk hjælp fra Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond.

Den skjulte skat

Vurderingsdagen 17. januar er en god chance for at få stillet sin nysgerrighed. Og hvem ved. Måske gemmer man på en skjult skat, der kan indbringe en formue på auktion.

Vurderinger og hammerslag er de senere år blevet noget af en seer-magnet, der tåler gentagelse på gentagelse i tv.

DR følger med succes slagets gang i auktionshuset Bruun Rasmussen, der i dag residerer på tre adresser i København og en i Aarhus, på Søren Frichs Vej. Men i København falder hammerslagene fire gange årligt i afdelingen i Bredgade, hvor auktionshusets mangeårige direktør tituleres som Herren i Huset, når tv blænder op for farverige begivenheder før, under og efter en auktion. Foruden Bredgade har auktionshuset adresse på Baltikavej, mens hovedkontoret ligger på hovedstadens havnefront.

Der er knyttet flere end 50 vurderings-sagkyndige til auktionshuset, der også har en online-auktion med omkring 50 netauktioner årligt og 100.000 katalognumre. Alt i alt anslår firmaet selv, at det foretager mindst en kvart million vurderinger om året. Og det gælder inden for ældre som moderne billedkunst, keramik, smykker, armbåndsure, bøger, vin, mønter, frimærker, antikviteter og design.

Det er gratis og uforpligtende at få sine samlerobjekter vurderet på Randers Kunstmuseum, hvor auktionshuset også står klar til at sende genstandene videre på auktion.

- Hvis samlingen eller genstandene er for store til at have under armen, kan man medbringe fotos og lister af dem, understreger Lise Jeppesen, der forventer stort rykind.

Af samme grund er der også sørget for en nummer-ordning, så man undgår kaos ved skrankerne.

Bruun Rasmussen kommer til Randers: Få vurderet dine gamle sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce