Budgetforlig er en kold spand vand for hospitalsmedarbejdere

Mammaklinikken samler en stor del af patientforløbet ét sted, så kvinderne slipper for at gå fra sted til sted på hospitalet. Arkivfoto

Budgetforlig er en kold spand vand for hospitalsmedarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderne på de to afdelinger på Regionshospitalet Randers, som ser ud til at blive ramt af sparekniven, havde håbet, der var blevet lyttet mere til dem. Regionsrådet sætter penge over patienter, lyder kritikken.

Randers: Der var langt mellem smilene på Mammaklinikken og afdelingen for klinisk fysiologi og nuklearmedicin på Regionshospitalet Randers onsdag morgen. I løbet af natten blev der nemlig indgået et forlig mellem samtlige partier i Region Midtjylland om det kommende års budget.

Et forlig, der får store konsekvenser for netop de to afdelinger, da de helt eller delvist skal flytte til henholdsvis Viborg og Aarhus som led i besparelser.

- Stemningen er meget trykket, og folk er kede af det. Lige nu er det i hvert fald ikke sådan, at medarbejderne står på spring for at rykke til Viborg eller Aarhus, siger fælles tillidsrepræsentant på hospitalet, Tina Stenholt Kristensen.

Hun fortæller, at især Mammaklinikken er en af de afdelinger, som fungerer særligt godt. En udmelding, der også bakkes op af hospitalsdirektør Jonas Dahl.

- En stor del af medarbejderne har været på sygehuset i mange år, og de har kæmpet for at forbedre afdelingerne rigtigt længe. De er stolte af det, de har fået skabt, så når tæppet bliver rykket væk under deres arbejde på den måde, rammer det hårdt. Det er jo mennesker, der er meget dedikerede til deres fag, siger Tina Stenholt Kristensen.

Vi har givet et meget sobert høringssvar, synes vi, så derfor påvirker det meget, at ingen tilsyneladende har lyttet til os.
Fælles tillidsrepræsentant på Regionshospitalet Randers, Tina Stenholt Kristensen.

Ingen lyttede

Forud for forliget ligger en længere proces, hvor de forskellige parter har haft mulighed for at påvirke det store regnestykke, som udgør budgettet. Men på de to afdelinger i Randers, føler man sig ikke hørt.

- Vi har givet et meget sobert høringssvar, synes vi, så derfor påvirker det meget, at ingen tilsyneladende har lyttet til os. Det er virkelig en kold spand vand i hovedet, siger Tina Stenholt Kristensen og fortsætter:

- I Region Midt har man bygget sygehusvæsenet op på, at tingene skal foregå på patienternes præmisser med patienten i centrum. Men det her forlig ligger tværtimod op til, at man har regnearket i centrum.

Hun forklarer, at strukturændringerne ikke bare vil påvirke medarbejderne, men i særdeleshed også patienterne, både i kraft af den geografiske placering, men også fordi Mammaklinikken var så velfungerende.

Vil kæmpe videre

Præcist hvor mange medarbejdere besparelserne vil ramme, er endnu uklart, og det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt de berørte medarbejdere er villige til at følge med til Viborg og Århus.

- Lige nu er det svært at overskue konsekvenserne helt. På Mammaklinikken arbejdes der meget på tværs af afdelinger, så det er svært at gennemskue, hvor mange medarbejdere det her vil ramme, fortæller Tina Stenholt Kristensen.

Uoverskueligheden forstærkes af, at forligspartierne ganske vist har underskrevet budgetaftalen, men endnu ikke har vedtaget den. Og derfor agter medarbejderne i Randers da også at kæmpe til det sidste.

- Høringsfasen er ikke ovre, så selvom politikerne har talt, er det først 26. september, at den endelig beslutning falder. Det er helt klart meget op ad bakke nu, men vi må kæmpe videre, og tro på, at der kigges med andre briller i andenbehandlingen, siger Tina Stenholt Kristensen.

Budgetforlig er en kold spand vand for hospitalsmedarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce