Butiksrokade i midtbyen: En butik åbner, en anden lukker og en tredje flytter

Friluftsliv slår snart dørene op i Brødregade. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Butiksrokade i midtbyen: En butik åbner, en anden lukker og en tredje flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommende måneder byder på flere store ændringer i Brødregade.

Randers: I sidste uge kunne Amtsavisen fortælle, at den svenske kæde Friluftsland rykker til Randers og åbner en butik.

Nu kan avisen løfte sløret for, hvor kæden rykker ind. Det bliver i Bog og Idés lokaler i Brødregade, at der kommer til at blive solgt vandrestøvler og fiskestænger i stedet for bøger og papirartikler.

Men overtagelsen af bogbutikkens lokaler betyder ikke en butikslukning i midtbyen. For Bog og Idé rykker ind i nabobutikken, Loftet, som tidligere på sommeren fortalte, at den stopper i Randers.

- Vi rykker ind i nabolokalerne, så det bliver ikke så langt væk. Vi skulle helst ikke have, at folk tror, at vi ikke er her længere, siger indehaver, Thomas Reseke, der også ejer Boghandleren i Thisted.

Præcist hvornår Bog og Idé overtager Loftets lokaler er endnu usikkert. Thomas Reseke og hans personale skal være ude den 30. september, og Loftet har tidligere meldt en lukningsdato ud, der hedder senest den 31. oktober.

- Hvis der bliver lidt ventetid, så laver vi en midlertidig pop-up shop i Solids lokaler med et begrænset vareudvalg, siger han.

Faldende detailomsætning

Bog og Idé, der har ligget i Brødregade siden 2005, har i et års tid haft kig på andre lokaler, da de nuværende lokaler var ved at blive for store, og planen var, at butikken skulle rykke permanent ind i det tidligere Solid, der er nabo til Loftet.

- Vi skulle have været i Solids lokaler, men så kom muligheden for at overtage Loftets lokaler, og det passer os lidt bedre, da der er lidt mere plads og lidt flere muligheder, siger Thomas Reseke og fortæller, at Loftet har cirka 30 kvadratmeter mere end Solid.

Der er, ifølge indehaveren, flere grunde til, at Bog og Idé vil i mindre lokaler.

- Der er flere ting i det. Detailomsætningen er ikke stigende, så vi har fået for meget plads. Vi bliver nødt til at tilpasse både udbud og størrelse, siger han og fortsætter:

- Så har det også betydning, at Bilka er kommet, selv om nogle siger noget andet. Der ligger også en Bog og Idé i centret, og vi er da spændte på at se, hvordan den bliver påvirket, siger Thomas Reseke.

Fra nørd-butik til bred appel

I Friluftsland er man glade for at have fået muligheden for en helt central placering til den ny butik. Præcis hvordan aftalen er kommet i stand, vil administrerende direktør, Niels B. Knudsen ikke fortælle, men kæden har haft blikket vendt mod byen.

- Vi har haft følere ude, og det passer os helt perfekt, at vi har fået lokaler, der ligger så centralt, siger han.

Muligheden for en central beliggenhed kommer nemlig til at spille en større og større rolle for friluftskæden.

- Vi er en nørdet butik, som har haft en ringere placering, fordi det er en butik, som folk rejser efter, men vi begynder at satse på at have en bredere profil, så vi også appellerer til de folk, der kommer tilfældigt forbi, siger den administrerende direktør og fortæller, at kædens butik i Odense netop er flyttet fra en sidegade til hovedstrøget.

Det nye fokus på et bredere publikum betyder også, at der bliver skiftet ud i varerne.

- Vi kommer til at have mere fokus på beklædning og fodtøj, men det betyder ikke, at der bliver mindre af det andet. Vi udvider vores sortiment, siger han.

Friluftsland overtager som skrevet Bog og Idés lokaler til oktober, og så går butikken i luften den 2. november.

- Det bliver med en total ny indretning med blandt andet nye gulve og nyt lys, så oktober bliver en travl måned, siger Niels B. Knudsen.

Butiksrokade i midtbyen: En butik åbner, en anden lukker og en tredje flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce