Melding fra Midttrafik: Bybusser kører heller ikke torsdag

Der blev kigget langt efter de gule bybusser onsdag eftermiddag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Melding fra Midttrafik: Bybusser kører heller ikke torsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle bybusser i Randers er kørt i garagen, og chaufførerne har drejet nøglen om - som minimum resten af onsdagen.

Torsdag morgen meddeler Midttrafik, at bybusserne stadig ikke kører. Opdateringen er lagt på Facebook klokken 5.15. Se nedenfor.

Oprindelig artikel: Hvis du havde tænkt dig at rejse med bybus i dag, må du indtil videre se dig om efter en anden løsning. Alle bybusser holder nemlig parkeret i garagen, og chaufførerne er gået til fagligt møde.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen skyldes udbredt utilfredshed blandt chaufførene, med den ledelsesstil Nobina, der har chaufførerne ansat, fører.

Administrerende direktør i Nobina, Niels-Peter Nielsen, blev sidst på eftermiddagen gjort bekendt med situationen.

- Så længe busserne holder stille, så er der selvfølgelig ingen forhandlinger. Sådan er det. Derudover har jeg ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, siger han.

Utilfredshed blandt chauffører

Konflikten mellem chaufførerne og Nobina kommer ikke som lyn fra en klar himmel, men arbejdsnedlæggelsen sker som en raktion på en helt konkret hændelse.

- Det bunder i en generel utilfredshed med ledelsen, men det, der fik bægeret til at flyde over, var en skriftlig advarsel til en tillidsmand, fordi han havde skadet en af busserne. Derudover har Nobina ifølge chaufførene lovet, at fastansætte to afløsere, hvilket ikke er sket, fortæller transportgruppeformand i 3F Randers, Jens Kristian Laursen.

Chaufførerne mener, at advarslen til tillidsmanden er en forvarsel om en afskedigelse, og det finder de sig ikke i. De bakker enstemmigt hundrede procent op om tillidsmanden.

Tidshorisont uvis

Der er umiddelbart ikke udsigt til, at arbejdet bliver genoptaget lige foreløbigt.

Medarbejderne har via tillidsmanden netop meddelt Nobinas ledelse, at de kræver advarslen tilbagetrukket samt de to medarbejdere ansat, inden de igen sætter sig bag rattet i de gule busser.

Midttrafik meddelte klokken 16, at bustrafikken som minimum er indstillet resten af onsdag.

- Det er vi selvfølgelig frygteligt kede af, men vi kan ikke blande os i en arbejdsretlig konflikt mellem to parter. Derfor kan vi heller ikke sætte et nødberedskab ind, siger Martin Tams, leder af trafikservice ved Midttrafik.

- Man skal nok ikke satse på at kunne komme med bussen fra morgenstunden. Skulle chaufførerne i morgen tidlig beslutte at genoptage arbejdet, vil der også gå nogle timer inden driften igen er oppe på fuldt blus.

Han opfordrer derfor til, at man i stedet tjekker om der kan være alternative regionalruter, man kan tage, hvis man skal med bussen på arbejde torsdag morgen.

Afgørende morgenmøde

Hos 3F vil man heller ikke spå om, hvornår borgerne i Randers igen kan stige på busserne.

- Vi (3F, red.) har bedt personalet om at genoptage arbejdet, fordi det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Omstændighederne gør dog, at jeg helt klart deler chaufførernes frustrationer, fortæller Jens Kristian Laursen.

Han oplyser, at chaufførerne har besluttet at mødes igen i morgen tidlig klokken 7, og igen vurdere situationen.

- Arbejdsgiver og lønmodtagere har malet sig op i hver deres hjørne, og vi står så i midten, og skal prøve at normalisere forholdet igen. Men jeg skal være ærlig og sige, at det lige nu ikke ser godt ud, siger Jens Kristian Laursen.

Melding fra Midttrafik: Bybusser kører heller ikke torsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce