Byrådet har talt: Vorup FB får 290.000 kr. for at klippe græs og kridte baner

De kommende fire år er det Vorup FB, der står for pasning og pleje af fodboldbanerne ved Ulvehøj Idrætscenter. Arkivfoto

Byrådet har talt: Vorup FB får 290.000 kr. for at klippe græs og kridte baner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny kontrakt med Vorup FB skabte stor debat på byrådsmødet. Flere politikere frygtede, at der er risiko for social dumping. Og at flere foreninger fremover vil kræve samme mulighed for selv at stå for pasningen af fodboldfaciliteterne.

Haslund: Vorup FB får i de kommende fire år ansvaret for at passe og pleje fodboldbanerne ved Ulvehøj Idrætscenter.

Byrådet godkendte på mødet mandag aften en kontrakt mellem kommunen og idrætsklubben, der betyder, at klubben selv står for pasningen af fodboldbanerne. Til gengæld får klubben 290.000 kroner. Nemlig 90 procent af, hvad firmaet Torben Jensen og Søn Aps, der har vundet udbuddet om pasning af idrætsanlæg i Randers Kommune i perioden 2019-22, skulle have for at udføre arbejdet.

- Der er ikke sikkerhed for, at overenskomstmæssige regler overholdes. Det åbner døren for potentiel social dumping, advarede Kasper Fuhr Christensen (VL).

SF's Charlotte Broman Mølbæk var enig.

- Det her er principielt. Det giver mening, at opgaven bliver hos kommunen, sagde hun.

Sagen stammer tilbage fra 22. maj 2017, hvor det daværende byrådsflertal vedtog, at Vorup FB kunne få lov til selv at passe fodboldbanerne. Dengang stemte Socialdemokratiet, Beboerlisten, Socialistisk Folkeparti og Velfærdslisten imod.

Nu er disse partier og lister i flertal, men alligevel valgte Socialdemokratiet på mødet mandag aften at stemme for kontrakten.

- Det vil være tåbeligt at stemme imod denne kontrakt. Vi er stadig principielt imod, men kontrakten ligger fra det forrige byrådsflertal. Men ikke noget, der behøver at skabe præcedens, sagde socialdemokraternes gruppeformand Steen Bundgaard.

Vorup FB må passe banerne
Byrådet godkendte på byrådsmødet 22. maj 2017, at plejen af Ulvehøj Idrætsanlæg kan overdrages til Vorup FB med et fradrag på 10 procent af kommunens udgift til drift af idrætsanlægget.I forbindelse med udbuddet for drift af idrætsanlæg i perioden 2019-2022 har forvaltningen indgået aftale med anlægsgartner Torben Jensen & søn ApS. Aftalen er gældende for en 4-årig periode, med mulighed for 2-årig forlængelse.

Byrådet har sagt ja til, at kommunen indgår en kontrakt med Vorup FB om overtagelse af drift af Ulvehøj Idrætsanlæg for perioden 2019-2022.

I henhold til byrådets beslutning 22. maj 2017 modtager Vorup FB, til driften af idrætsanlægget, et tilskud på 90 procent af den udgift, som Randers Kommune kan drive anlægget for, efter valg af entreprenør til drift af idrætsanlæg i perioden 2019-2022.

Stærkere sammenhold

Partifællen Ellen Petersen var ikke enig. Hun påpegede blandt andet, at det kan få konsekvenser både nu og på sigt at indgå denne kontrakt. Dels fordi et udbud skal have en vis volumen, hvis entreprenøren skal kunne ansætte folk, der kan få en løn, de kan leve af og betale skat af.

- Som formand for beskæftigelsesudvalget ser jeg, at der er brug for, at der oprettes lærlingepladser. Deles opgaverne ud i småbidder, er der ikke nogen virksomheder, der kan opretholde lærlingepladser, sagde Ellen Petersen

- Vi har stor tillid til, at Vorup FB vil forvalte det her på bedste vis, sagde Louise Høeg, der er formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget. Hun påpegede, at ligende aftaler allerede er indgået med IF Fjorden i Dalbyover og B65 i Gjerlev.

- Det her er kun med til at gøre sammenholdet endnu stærkere. Før i tiden kridtede foreningerne selv stregerne, der kom ikke en kommunemand. Hvorfor skulle man ikke kunne gå tilbage, sagde Mogens Nyholm (R).

- Det undrer mig, at man accepterer dette, fordi et tidligere byråd har besluttet det, men ikke i fremtiden vil acceptere det. Hvad skulle være den gode grund til at afvise andre? Det her skaber præcedens, der er stor risiko for, at man bliver bundet, mente Kasper Fuhr Christensen (VL).

- Aftalen fra maj 2017 går specifikt på Ulvehøj, fastslog borgmester Torben Hansen.

Ellen Peteresen (S), Velfærdslisten, Beboerlisten, Enhedslisten og SF stemte imod.

Byrådet har talt: Vorup FB får 290.000 kr. for at klippe græs og kridte baner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce