Byrådspolitikere udelukket fra budgetforhandlingerne

Det bliver heller ikke i år, Randers Byråd kan præstere et budget i fuld enighed. Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisen er ikke længere med i forhandlingerne. Arkivfoto: Annelene Petersen

Byrådspolitikere udelukket fra budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetforhandlingerne begyndte torsdag, og allerede ved 18-tiden stod det klart, at det heller ikke bliver denne gang, et enigt byråd samles om budgettet for Randers Kommune.

Randers: Mange kommuner er nået i mål med budgettet for 2019 - flere steder står et enigt byråd bag - men i Randers er forhandlingerne først for alvor gået i gang torsdag.

Det foregår ikke i fred og fordragelighed. Torsdag ved 18-tiden udsendte Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten en pressemeddelelse om, at de er blevet smidt ud af forhandlingerne.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Kasper Fuhr Christensen (VL).

- Selv om Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten ikke sagde nej til nogle af Socialdemokratiets krav, så blev vi alligevel bedt om at forlade forhandlingerne. Årsagen var - meddelte borgmester Torben Hansen på vegne af Socialdemokratiet - at partiet ikke havde tillid til, at Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten ville tage ansvar, når det kom til stykket, hedder det i pressemeddelelsen fra Kasper Fuhr Christensen, Frida Valbjørn Christensen (EL) og Bjarne Overmark (BL).

Listerne påpeger, at det er skattespørgsmålet, der blandt andet har været et stridspunkt.

Borgmester Torben Hansen oplyser, at han ikke vil udtale sig om de igangværende forhandlinger, men han bekræfter, at de tre lister ikke var med i forhandlingerne torsdag aften.

- Beboerlisten, Enhedslisten og Velfærdslisten er dybt forundrede over det absurde forløb. Vi undrer os over, at vi blev inviteret, når nu Socialdemokratiet tydeligvis på forhånd havde bestemt sig for, at de ikke ville lege med os. Matematikken er nu sådan, at Socialdemokratiet kan kun lave forlig med højrefløjen, skriver de tre politikere i pressemeddelelsen.

- Det giver sig selv, at man vanskeligt kan have tillid til en borgmester, der ikke har tillid til en selv, konstaterer de.

Byrådspolitikere udelukket fra budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce