Café K med K som i knald på

Søren Schack Hansen har fået sin fjerde Gazelle, men han er fast besluttet på, at slå sin ven Ronnie Bach Nielsens rekord på fem gazeller. Indsendt foto

Café K med K som i knald på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den randrusianske café har fået sin gazelle-pris nummer fire ud af lige så mange mulige. En præstation ud over det sædvanlige taget i betragtning, at Birgitte og Søren Schack Hansen var helt grønne i branchen, da de i 2009 købte cafeen i Storegade.

Randers: Eftersom et af kriterierne for at få en af dagbladet Børsens eftertragtede Gazelle-priser er, at man skal have aflagt fire årsregnskaber, kunne Café K tidligst komme i betragtning til en sådan i 2014. Men da fik den populære café så også en, ligesom i øvrigt i 2015, i 2016 og nu også i 2017.

En Gazelle er et bevis for og en anerkendelse af, at man hører til blandt de hurtigst voksende virksomheder i landet, og spørger man Søren Schack Hansen, som sammen med hustruen Birgitte står bag succesen, hvad hemmeligheden er, lyder svaret:

- Jamen vi prøver jo bare hver dag på at gøre det så godt som muligt. Og så er det afgørende at have en flok gode og dygtige medarbejdere.

De gode og dygtige medarbejdere har han i dag 70 af, og lidt flere end halvdelen af disse er fuldtidsansatte.

- I marts 2016 åbnede vi jo en søstercafé i Aarhus, og i juni i år yderligere en i Silkeborg. Det betyder, at vi af gode grunde ikke selv kan være til stede hele tiden, hvorfor vi er ekstra afhængige af dygtige, ansvarlige og engagerede medarbejdere, siger Søren Schack Hansen.

Gazelle - det skal der til
Café K er for fjerde år i træk kåret som gazelle-virksomhed. Her er kriterierne for at gøre sig fortjent til titlen:Virksomheden skal have offentliggjort minimum fire års regnskaber.

Virksomhedens omsætning skal være større end 1 mio. kr. Hvis omsætningen ikke er oplyst i regnskabet, skal bruttoresultatet være større end ½ mio. kr. i hvert af de fire seneste regnskabsår.

Væksten i omsætning/bruttoresultat skal mellem de enkelte år være positiv.

Summen af det primære driftsresultat skal være positiv i de fire seneste regnskabsår.

Omsætning/bruttoresultat skal over hele perioden være mere end fordoblet.

 

Frisør og slagter

Søren Schack Hansen er uddannet slagter, og Birgitte Schack Hansen er frisør, og det var i det store og hele fra disse to brancher, deres samlede, arbejdsmæssige erfaringsmasse stammede, da de i 2009 overtog cafeen i Storegade 8 i Randers.

Noget tyder imidlertid på, at de hurtigt fik en fornemmelse for, hvad café-gæster efterspørger, for Café K blev en succes fra dag ét.

Det er en velkendt kendsgerning, at hvis man vil løbe en virksomhed i gang, så må man indstille sig på en hel del mere end 37 timers arbejdsuger. Alligevel har ægteparret Schack Hansen, siden de overtog cafeen, også fået tid til at blive forældre - ikke blot til ét barn, men til tre, som i dag er seks, fire og tre år gamle.

- Vi er således ude af perioden med ble-børn nu, hvilket skulle frigøre ekstra tid, så vi kan arbejde frem mod næste Gazelle. Og børnene kan vel også så småt begynde at hjælpe lidt til, mener Søren Schack Hansen - dog med en lun, ironisk undertone.

Helt uden realisme er bemærkningen dog ikke. For de tre søskende er allerede så godt med i familieforetagendet, at de af egen kraft har fordelt de tre cafeer i Randers, Aarhus og Silkeborg mellem sig. Med andre ord kommer det formentlig til at foregå helt gnidningsløst, når arven efter forældrene til sin tid skal gøres op og deles.

Vil slå vennen

Indtil videre og forhåbentlig i rigtig mange år endnu er det imidlertid Birgitte og Søren Schack Hansen, der styrer cafeerne, og selv om Søren Schack Hansen ikke fra starten har efterstræbt Gazeller, så er der nu gået lidt sport i det.

- Så ja, nu går vi efter Gazelle nummer fem og helst også en sjette, siger Søren Schack Hansen og forklarer:

- Ronnie Bach Nielsen, den ene af stifterne af it-virksomheden Dandomain, er en af mine gode venner. Han har fået fem Gazeller, så ham vil jeg jo gerne slå. Og nu, da han har solgt sin virksomhed, får han jo ikke flere lige med det første.

Café K med K som i knald på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce