Chauffør-uddannelse med job-garanti

Frank Johannsen sætter hestekræfter bag sin offensiv for chaufføruddannelsen. I Går på Haraldsvej i Randers. Foto: Ole jakobsen.

Chauffør-uddannelse med job-garanti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en amerikaner-truck som blikfang inviterede Dekra i går interesserede til at høre mere om store kørekort i AMU-regi.

Dekra garanterer kommende chauffører et job, når de tager kørekortet i forbindelse med et AMU-kursus hos udbyderen.

»Dekra er specialister i at uddanne til transportbranchen. Det vil sige, at vi arbejder indenfor AMU-systemet - men kun med at uddanne chauffører,« fortæller chefkonsulent hos Dekra AMUCenter Midtjylland, Frank Johannsen.

I september gennemfører Dekra en større charmeoffensiv i Midtjylland og Nordjylland. Baggrunden er, at transportbranchen indenfor ganske få år vil mangle omnkring 2.500 chauffører, fortæller Frank Johannsen.

»Dagligvarebutikkerne holder nu åbent alle ugens dage, og generelt forbruger vi mere. Det betyder, at der er et voksende behov for at transportere alle mulige varer ud til landets butikker.«

Samtdig er et par store årgange på vej ud af arbejdsmarkedet - og mange familier er i dag afhængige af to indtægter.

Plads til familen

»Det betyder, at for mange mennesker er der en masse praktiske problemer med at forene familieliv med et job som chauffør.«

En virkelighed, Dekra forsøger at tackle.

»Vi gør meget for at matche vores chauffører med virksomheder, hvor en hverdag kan komme til at gå op. Og vi er da også ude for, at vi må sige til en person, der gerne vil køre lastbil, at vi bare ikke kan se, hvordan han eller hun skal få enderne til at mødes. Et chauffør-job rimer dårligt med den hverdag for eksempel en enlig mor eller far kan have,« siger han.

Men slipper man ind på en Dekra-uddannelse, står man også med en reel job-garanti i hånden, lover Frank Johannsen.

De mennesker, Frank Johannsen kommer i kontakt med, når har står med sin lastbil rundt omkring i Danmark, er i øvrigt en meget blandet skare.

»En del voksne mennesker ønsker af skifte karriere - jeg taler også med akademikere, der fravælger et mere højtprofileret arbejde for i stedet at komme ud og bruge deres hænder. Og selvfølgelig snakker jeg også med unge mennesker, der bare har hovedet fyldt af trucks og benzin i blodet. Og faktisk også en del kvinder, der oftest gerne vil høre mere om muligheden for at komme til at køre bus.«

10-15 nye chauffører

Hvor mange nye chauffører, Frank Johannsen henter hjem efter en måned på de midtjyske landeveje, ved han ikke præcist.

»Jeg har ikke noget mål, jeg helst skal nå. Men jeg vil tro, at sådan en tur her skaffer transportbranchen mellem 10 og 15 nye chauffører,« siger han,

Et kørekort i Dekra-regi vil som oftest betyde, at man selv skal betale et vist beløb.

»Men det billede er så speget, at jeg vil opfordre folk til at henvende sig til os - så skal vi nok hjælpe,« siger han.

Dekra Amu Center Midtjylland stiller også op til inspirationsdage, for at fortælle mere om de muligheder, der ligger i en transport-uddannelse.

Således i dag - onsdag - på Jomfruløkken. Og generelt ligger der inspirationsdage spredt ud over både kalenderen og Midtjylland.
Dekra AMU center Midtjylland stiller op til charmeoffensiv med en klassisk amerikansk truck - en Kenworth med 500 hestekræfter. Foto: Ole Jakobsen.
Dekra AMU center Midtjylland stiller op til charmeoffensiv med en klassisk amerikansk truck - en Kenworth med 500 hestekræfter. Foto: Ole Jakobsen.

Chauffør-uddannelse med job-garanti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce