Håb forude for passagerer: Buschauffører påbudt at genoptage arbejdet

Bybusserne kan måske være at finde på vejene igen fredag. Arkivfoto: Annelene Petersen

Håb forude for passagerer: Buschauffører påbudt at genoptage arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et påbud til bybussernes chauffører om at genoptage arbejdet har på forunderlig vis måske løsnet op i det kølige forhold mellem Nobina og de ansatte.

Randers: En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, der blev påbegyndt onsdag eftermiddag hos bybuschaufførerne i Randers, fortsatte torsdag. Efter et fællesmøde, som chaufførerne afholdt torsdag formiddag, valgte man at lade de gule busser holde i garagen resten af dagen.

Forholdet mellem de ansatte og ledelsen i Nobina, der står for driften af bybusserne, har den seneste tid været særdeles anspændt, og endte altså med en decideret arbejdsnedlæggelse. Det skyldes en ifølge chaufførerne uretfærdig behandling af deres tillidsmand, som har fået en skriftlig advarsel for at beskadige en bus. Derudover har to afløsere ikke fået den lovede fastansættelse.

Sidstnævnte ønskede administrerende direktør i Nobina, Niels Peter Nielsen dog ikke at forholde sig til overfor avisen.

- Jeg er meget modstander af, at vi diskuterer den slags i pressen, det vil jeg hellere snakke med dem om. Sådan ønsker jeg ikke at føre forhandlinger, sagde han inden det formøde i Arbejdsretten, der fandt sted torsdag eftermiddag.

Grobund for dialog

Mødet endte med et påbud til chaufførerne om, at de fra fredag morgen skal genoptage arbejdet. Noget, der fik Niels Peter Nielsen til at åbne døren på klem for, at man kunne påbegynde forhandlinger med de ansatte.

- Vi er selvfølgelig tilfredse med påbuddet. Det er min klare forventning, at chaufførerne efterlever det, men nu må vi se. Så snart hjulene ruller igen, kan vi begynde at forhandle, så det glæder mig selvfølgelig, at der er udsigt til det, siger han.

Transportgruppeformand i 3F, Jens Kristian Laursen, var efter mødet ligeledes mere optimistisk, end da avisen talte med ham om onsdagen.

- Jeg har talt med Nobina, og det virker til, at der nu er grobund for en dialog mellem parterne. Chaufførerne holder et møde klokken 7 fredag morgen, hvor de tager stilling til påbuddet, og jeg håber selvfølgelig, at de genoptager arbejdet. Men der skal bevægelse til fra begge sider i sådan en konflikt her, ellers kommer vi ingen vegne, siger han.

Positive takter

Jens Kristian Laursen fortæller blandt andet, at det møde, man skulle have haft med Nobina på tirsdag, nu er rykket frem til mandag. Ifølge ham er chaufførernes tillidsmand torsdag aften også mere optimistisk end tidligere, og glad for, at der er blevet åbnet op for, at man kan påbegynde egentlige forhandlinger.

Hverken Nobina eller 3F kan dog med sikkerhed sige, at busserne kommer på vejene igen fredag. Vælger chaufførerne at opretholde arbejdsnedlæggelsen, vil sagen ende i Arbejdsretten, og der kan i så fald vente dem en bod for ikke at udføre arbejdet.

Håb forude for passagerer: Buschauffører påbudt at genoptage arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce