Chefens jubilæum fejres med storslået koncert

Randers Kammerorkester byder på både smalle og store koncerter i den kommende sæson, hvor man også får mulighed for at opleve to Mahler-koncerter sammen med Aalborg Symfoniorkester.

Chefens jubilæum fejres med storslået koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Riddell har styret dirigentstokken i Randers Kammerorkester i 25 år. Det fejres bl.a. med koncert med de to danske verdensnavne Bo Skovhus og Henriette Bonde Hansen. Desuden er orkestret for tredje gang repræsenteret ved St. Magnus Festival på Orkney-øerne i Skotland.

Randers: Der står et populært opera- og operetteprogram på menuen, når Randers Kammerorkester fejrer chefens 25-års jubilæum. Og det bliver to internationale verdensnavne, der ved den lejlighed markerer dirigent og musikchef David Riddells jubilæum i Randers.

Helt nøjagtigt er det 1. august 2018 25 år siden, at en ung skotte blev ansat som dirigent og orkesterchef i Randers. Men koncerten er fastlagt til onsdag 15. august.

- Og det giver god mening. For hermed bidrager vi til at sætte internationale navne på Randers Uge-programmet, siger David Riddell, der har barytonen Bo Skovhus og sopranen Henriette Bonde Hansen som de store trækplastre til jubilæumskoncerten.

Det giver også god mening at få de to stjerner til Randers, eftersom de stod som unge talenter på kammerorkestrets scene det første år, Riddell var ansat.

Siden har de to fået deres internationale gennembrud og har Metropolitan i New York, Wiener Statsoper, Theatre du Charlet i Paris og andre vedensscener som deres arbejdsplads.

Selv om det er i Randers Ugen, at koncerten finder sted, så bliver det ikke på udendørsscenen på Justesens Plæne, de to synger opera, men derimod i Værkets Koncersal.

Randers Kammerorkester
Salget af billetter til koncerterne i 2018/19 starter lørdag 21. april kl. 11.Man kan vælge at møde op i Værkets billetsalg eller bestille over tlf. 89135110 og www.vaerket.dk
Barytonen Bo Skovhus bidrager til jubilæumskoncerten 15. august i år, der markerer musikchef David Riddells 25 år i Randers.
Barytonen Bo Skovhus bidrager til jubilæumskoncerten 15. august i år, der markerer musikchef David Riddells 25 år i Randers.

Genhør med Mo Yi

Det bliver også en solist med international erfaring, der i 2018 er hyret ind til de traditionsrige nytårskoncerter med Randers Kammerorkester.

På rollelisten står tenoren Adam Frandsen, der begyndte sin musikalske karriere i Københavns Drengekor og i dag er scenevant i Dresden såvel som Hamburg og Jerusalem. Frandsen har i øvrigt rollen som Alfredo i Den jyske Operas opsætning af Verdis "La Traviata" i år.

Allerede i juni i år viser kammerorkestret sammen med Aarhus Sommeropera, hvordan Telemanns opera "Pimpinone" kan skæres. Koncerten i Randers er 19. juni.

Blandt de mange koncerter i kammerorkester-regi kan nævnes koncert med Gustav Holsts og John Stanleys musik, ligesom der står "Rosamunde" på repertoiret, her kombineret med værker af Jean Francaix og Anders Nordentoft.

- Der er urpremiere her i Randers på Nordentofts musik "Flowers and Fire", siger David Riddell, der også får besøg af sin tidligere soloviolinist Mo Yi, der i dag er ansat som professor ved Det jyske Musikkonservastorium. Mo Yi er solist i to violinkoncerter af Kurt Weill og Mozart.

Michala Petri og Lars Hannibal spiller sammen med kammerorkestret 6. februar 2019. Koncerten sker i samarbejde med Brage.
Michala Petri og Lars Hannibal spiller sammen med kammerorkestret 6. februar 2019. Koncerten sker i samarbejde med Brage.

Petri og Hannibal

Efter Gunhild Carling overtager det danske makkerpar Michala Petri og Lars Hannibal scenen i Koncertsalen 6. februar, hvor de bl.a. spiller Vivaldi og Thomas Clausen med kammerorkestret.

Sopranen og foredragsholderen Annette Kjær præsenterer Carl Nielsen via en collage af musik, breve, fortællinger og dagbogsoptegnelser. Musikken leveres af Randers Kammerorkester. Og der bliver også lagt ord ind i koncerten lørdag 4. maj, hvor orkestret får besøg af cand. mag. Christina Blangstrup Dahl, der binder musik af Erwin Schuldorff, Herman D. Koppel, Richard Strauss og Sjostakovitj sammen under overskriften: Krigen i musikken.

Og så står næste sæson ellers i Mahlers tegn. Orkestret spiller sammen med Aalborg Symfoniorkester Mahlers Syvende og Mahlers Niende i Musikkens Hus i Aalborg hhv. 28. februar og 9. maj 2019.

Den står på Händels "Messias" til jul i Sct. Mortens Kirke og Brahms' "Ein Deutsches Redquiem" 13. april samme sted.

Når Randers i april 2019 inviterer til nok en omgang "Star Wars" og "Randers - en by i galaksen", står kammerorkestret klar med en koncert, der bygger på John Williams "Music of Star Wars", kædet sammen med et program af anden science fiction-musik. Det kommer til at foregå i Værkets Store Sal lørdag 6. april.

Men længe før det tager orkestret for tredje gang til Orkney-øerne i Skotland, hvor det i juni i år deltager i St. Magnus International Festival.

Chefens jubilæum fejres med storslået koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce