Cold Hand Winery håber på Michelin-stjerner med ny udendørs gourmet-restaurant

Jens Skovgaards hobby-produktion af vin har grebet om sig, og i dag leverer Cold Hand Winey fra Læsten frugtvine til en lang stribe danske gourmet-restauranter. Foto: Morten Pedersen.

Cold Hand Winery håber på Michelin-stjerner med ny udendørs gourmet-restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cold Hand Winery åbner snart udendørs gourmet-restaurant, og vil lade Danmarks bedste kokke kræse for gæsterne. "En gastronomisk legeplads," lyder det.

LÆSTEN: Vinproducenten Cold Hand Winery i Læsten vil meget snart åbne sin egen udendørs gourmet-restaurant. De rød-hvide landmåler-pæle er sat i jorden midt mellem æbletræerne, det store langbord er markeret med snore, og der er afsat plads til seks gigantiske vin-tønder, der skal skabe små, hyggelige "huler" til restaurantens gæster.

- Og Cold Hand Winerys eksisterende kontakter tæller nogle af Danmarks bedste kokke, som jeg kan overtale til at komme til Læsten. Konceptet bliver, at kokkene arrangerer en middag, hvor billetterne på forhånd er solgt. Sådan pop-up. Restauranten vil således ikke operere med faste åbningstider, fortæller ejer af Cold Hand Winery, Jens Skovgaard.

I hvert fald ikke fra starten. Senere - hvis restauranten bliver en succes - kan konceptet måske ændres. Restauranten er planlagt til at åbne i løbet af sommeren eller måske til oktober. Den endelige dato er ikke lagt helt fast endnu.

Vi må ikke tabe penge på initiativet. Men restauranten er mindst lige så vigtigt er markedsføringsredskab for os. Vi vil gerne præsentere os for nye kunder, og vi henvender os her til hele Danmark
Jens Skovgaard, ejer Cold Hand Winery
Jens Skovgaard vil snart udvide sin vinproduktion i Læsten med en restaurant i Michelin-klassen. Og en café for den mere almindelige pengepung.    Foto: Morten Dueholm
Jens Skovgaard vil snart udvide sin vinproduktion i Læsten med en restaurant i Michelin-klassen. Og en café for den mere almindelige pengepung. Foto: Morten Dueholm

Michelin over åben ild

Ambitionerne for Cold Hand Winerys restaurant er da også til at føle på: En restaurant i absolut Michelin-niveau. Intet mindre.

Maden til Jens Skovgaards gourmet-middage vil typisk blive tilberedt over åben ild tæt på gæsterne - og gerne med gæsternes egen medvirken. Og ud over de stole, der bliver installeret i de store vintønder, vil gæsterne blive placeret ved et langbord.

- Et bord, vi får lavet af den største douglas-gran i Silkeborg skovdistrikt. Det bliver 12 meter langt og 1,2 meter bredt - og det vil bestå en én stor planke. Hen over bordet vil et stort sejl blive hængt op

- Og da vi jo befinder os midt i vores vin-produktion, vil middagene blive komponeret lidt anderledes, end vores gæster måske er vant til: Vi starter med vinen i fokus - og får så skabt en middag, der passer til, fortæller Jens Skovgaard.

Restauranten får plads til omkring 100 gæster ad gangen.

Cold Hand Winery har allerede sikret sig en del af finansieringen af projektet via en halv million kroner fra ELRO-fonden, og Jens Skovgaard går for øjeblikket og venter på svar fra en tilsvarende ansøgning om økonomisk støtte fra LAK-midlerne.

- Investeringen er for stor til, at Cold Hand Winery selv kan klare det hele - vi arbejder med et budget på en million kroner. Men når faciliteterne er færdigbygget, skal restauranten løbe rundt økonomisk, siger han.

- Vi må ikke tabe penge på initiativet. Men restauranten er mindst lige så vigtig et markedsføringsredskab for os. Vi vil gerne præsentere os for nye kunder, og vi henvender os her til hele Danmark, siger Jens Skovgaard.

Café og overnatning

Ud over den ambitiøse gourmet-restaurant, som også vil føre sig frem med - efter Randers-forhold - ganske ambitiøse priser, vil vinproducenten også indrette en café, som er meget lettere at komme i nærheden af.

- I forbindelse med vores vin-butik vil vi lave servering af mindre tapas-retter, ost, is og kager. Og selvfølgelig essensen af det hele: Vores vin.

Lidt længere ude i fremtiden har Jens Skovgaard også en drøm om at kunne tilbyde sine gæster muligheder for overnatning.

- I vintønder, naturligvis. Jeg henter seks af de store tønder til Læsten for at kunne bruge dem i restauranten. Og så lige en ekstra, som jeg forventer at stille op, for at vise, hvordan en vintønde-overnatning kan komme til at se ud.

Først skal restauranten dog op i omdrejninger.

- Men måske i 2019. Eller 2020...

Cold Hand Winery håber på Michelin-stjerner med ny udendørs gourmet-restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce