Confac er atter herre i eget hus

»Vi har gennem fire år haft et gensidigt godt samarbejde med IndustriUdvikling, men vi er selvfølgelig stolte over, med bred opbakning fra medarbejderne, atter at være herre i eget hus,« siger Confacs administrerende direktør Erling Holm
Foto: Kenneth Ploug

Confac er atter herre i eget hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betonelement-fabrikken har efter endnu et flot regnskabsår sammen med medarbejderne tilbagekøbt stor aktiepost.

Det er ikke uden stolthed, at administrerende direktør i Confac, Erling Holm, konstaterer, at »vi nu sammen med 30 medarbejdere igen er 100 procent herrer i eget hus«. Det er situationen, efter at Erling Holm og hans tre medstiftere af betonelementfabrikken sammen med en stor gruppe af medarbejdere har tilbagekøbt den aktiepost på 33 procent, som de i 2010 solgte til kapitalfonden IndustriUdvikling.

Sammen med de gamle kolleger fra branchen, Peter Adamsen, Frank Laursen og Hans Verner Lind, startede Erling Holm Confac i 2008, lige inden den verdensomspændende finanskrise satte ind og blev fatal for ikke mindst mange virksomheder i byggebranchen. Men den nye betonelementfabrik ikke bare overlevede krisen - den levede faktisk ganske godt hele krisen igennem.

Hvordan det lykkedes så ung en virksomhed at kommer så flot gennem krisen, er der formenlig mange forklaringer på. Men et faktum er det, at Confac fra starte ikke var som de andre i branchen.

Nok havde man ikke besluttet, at alt skulle være anderledes for enhver pris. Men hos Confac gjorde og gør man alting - hvis man vel at mærke kan finde smartere løsninger end de gammelkendte - på en nye måder.

Med andre ord ligner virksomheden ingen andre i branchen, hverken på tekniske løsninger, arbejdsgange, ansættelseforhold eller måden at indrette sig på rent fysisk.

At man trods succesen i 2010 besluttede at alliere sig med en kapitalfond, forklarer Erling Holm på følgende måde:

»Vi kunne jo se, at konjunkturerne faldt dramatisk. Derfor mente vi i 2010 - selv om vi de foregående år havde præsteret egenfinansieret vækst - at det trods alt ville være rettidig omhu at sikre Confac A/S en ekstra økonomisk buffer gennem samarbejde med en kapitalpartner, og selv om vi nok havde klaret os uden, har vi haft et rigtig godt samarbejde med IndustriUdvikling. Kapitalfonden har som mindretalsaktionær været en god sparringpartner og bidraget positivt til firmaets fortsatte udvikling.«

Nu, efter yderligere fire år med fortsat vækst og solide årlige overskud, har Erling Holm og kompagni imidlertid vurderet, at man var tilstrækkeligt godt rustet til at stå helt på egne ben igen.

Confac-direktøren glæder sig især over, at det er lykkedes at få størsteparten af virksomhedens medarbejdere engagerede, så de nu har fået personligt ejerskab.

»Det betyder, at de, der driver Confac frem mod fortsat succes, også får glæde og gavn af resultaterne i fremtiden,« siger Erling Holm.

Med en omsætningsfremgang sidste år på 22 procent og et overskud på fem millioner kroner før skat skiller Confac sig endnu engang ud i en branche, hvor vækst og fremgang ikke just har været nogen selvfølge de seneste år. Og Erling Holm ser også lyst på de kommende år.

»Konjunkturerne er i bedring, markedet er i stigning og betonelementer vinder markedsandele. Faktisk har branchen aldrig haft en større ordrebeholdning, og det samlede volumen er større end nogensinde,« siger han.

Confac er atter herre i eget hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce