DF prøver igen: Foreslår gratis parkering i Randers Midtby

Dansk Folkeparti foreslår, at der indføres tidsbegrænset gratis parkering i Randers midtby. Og måske opføres et p-hus så der bliver flere pladser. Arkivfoto: Annelene Petersen

DF prøver igen: Foreslår gratis parkering i Randers Midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat flere byer indfører gratis parkering i midtbyen, og DF håber, Randers vil følge trop.

Randers: I august sidste år foreslog Frank Nørgaard (DF), der er formand for udvalget for miljø og teknik, at udvalget besluttede at indføre gratis tidsbegrænset parkering på de kommunale pladser i Randers midtby - til gavn for kunderne og dermed butikkerne i city.

Men der var ikke flertal for forslaget, da kun DF og Venstre stemte for, mens Frida Valbjørn Christensen (EL) samt socialdemokraterne Anker Boje, Karen Lagoni og Iben Sønderup stemte imod.

Nu stiller Dansk Folkeparti forslaget igen, og denne gang håber formanden på at kunne samle flertal i udvalget og derefter byrådet, så der hurtigst muligt bliver gratis parkering.

- Hvis man er lydhør overfor, hvad andre sammenlignelige byer gør for at støtte det lokale handelsliv, så bør man overveje, om det Nej, der blev givet i august, skal stå til troende. I så fald sakker Randers agterud, mener Frank Nørgaard.

Han henviser til en rundspørge som DR Nyheder har lavet. Heraf fremgår det, at handelsforeninger over hele landet bekræfter, at gratis parkeringsforhold er blevet et vigtigt konkurrenceparameter for handelslivet. Blandt andet byerne Thisted, Kalundborg, Hillerød, Frederikshavn, Viborg og Tønder har succes med tiltaget.

Det samme er tilfældet i Fredericia, og fra 1. februar har også Silkeborg indført gratis parkering i midtbyen. 1. maj indfører Kolding gratis parkering i tre timer på 355 centralt beliggende parkeringspladser.

- Hvis man er lydhør overfor, hvad andre sammenlignelige byer gør for at støtte det lokale handelsliv, så bør man overveje, om det Nej, der blev givet i august, skal stå til troende.
Frank Nørgaard (DF), formand for miljø- og teknikudvalget

Besværligt at finde plads

DF foreslår også, at mulighederne for at lave et p-hus eller en anden form for erstatning for de parkeringspadser, der er forsvundet på Østervold og J. O. Krags Plads, skal undersøges.

- Et nyt parkeringshus kunne måske placeres på Polititorvet, men det er naturligvis blot et løst forslag, siger Frank Nørgaard.

Han påpeger, at der ikke er grund til at afholde sig fra at lave gratis parkering, fordi der findes et privat parkeringshus i Fischersgade.

- I Silkeborg har en privat investor lavet en stor parkeringskælder centralt i byen. Alligevel er det faldet i hak for Silkeborg med gratis parkering på de kommunale pladser, siger Frank Nørgaard.

Iben Sønderup (S) påpeger, at der sidste sommer blev lavet en stor analyse af konsekvenserne for midtbyen, hvis der indføres gratis parkering. Og den pegede på, at det ikke vil være fornuftigt at lave gratis parkering.

- Men nu vil vi drøfte forslaget i den socialdemokratiske gruppe, siger hun.

Ifølge forvaltningens analyse vil konsekvensen af to timers gratis parkering være, at parkeringspladserne sandsynligvis vil være optaget i længere tid end i dag. Det vil medføre, at antallet af ledige parkeringspladser over dagen vil falde. Gæster til centrum vil dermed opleve, at det bliver vanskeligere at finde en ledig parkeringsplads i centrum.

DF prøver igen: Foreslår gratis parkering i Randers Midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce