Dandomain-stifter er tilbage i sit eget domicil

Ronnie Bach (t.v.) er tilbage i det tidligere Dandomain-domicil, mens succes-virksomheden, som han selv var med til at stifte i 1999, er på vej ud. Ronnie Bach forlod sit eget selskab for et år siden, men nu gået i gang med at etablere Netværkshuset N1 for passionerede og entusiastiske iværksættere, der har bevist sig selv i markedet, i den 5500 kvadratmeter store bygning på Normansvej i Randers, som Mark Gregersen (t.h.) er daglig leder af. Foto: Annelene Petersen

Dandomain-stifter er tilbage i sit eget domicil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ronnie Bach Nielsen er vendt hjem i mere end én forstand på Normansvej 1 i Randers. Her er han gået i gang med at skabe et netværkshus for dynamiske virksomheder med vækstpotentiale, og hvor det skal være sjovt at gå på arbejde, som dengang han etablerede succesen Dandomain.

RANDERS: I randrusianske erhvervskredse er en nærmere præsentation af 38-årige Ronnie Bach Nielsen unødvendig.

Han er manden - i hvert fald den ene halvdel - bag en af byens største erhvervssucceser på denne side af årtusindskiftet. Dandomain med speciale inden for webshop, domæner, webhotel og hosting havde på sit højeste 80 ansatte, 75.000 kunder og en omsætning på 75 mio. kroner, og undervejs købte Ronnie Bach Nielsen det tidligere ELRO-hovedkvarter på Normansvej i bydelen Over Hornbæk.

Her flyttede Dandomain ind i september 2013 i den bygning, som han uden tøven kalder for byens fedeste domicilejendom, og her havde han sin arbejdsplads i sin egen virksomhed, indtil han for præcis ét år siden - i juni 2017 - røg ud med et døgns varsel efter den strategiske partner, Intelligent fra Belgien, også havde slået kloen i Skanderborg-pendanten Zitcom Group, og to direktører i et samlet selskab ville være én for mange.

Foreløbig holder Dandomain fortsat til bag den buede glasfacade, som Ronnie Bach Nielsen stadig ejer. Der er omkring en tredjedel af de ansatte tilbage. Fusionen er rykket sammen i Skanderborg, og lejemålet på Normansvej er opsagt. Det betyder, at Dandomain inden for det kommende år vil være fortid i Randers.

Inden for et år vil Dandomain være fortid i Randers og domicilet på Normansvej, hvor der omtrent er 25 medarbejdere tilbage. Foto: Annelene Petersen
Inden for et år vil Dandomain være fortid i Randers og domicilet på Normansvej, hvor der omtrent er 25 medarbejdere tilbage. Foto: Annelene Petersen

It-firma flyttede hjem igen

- Jeg har, siden vi handlede af, haft en gentleman-aftale med de nye ejere om, at jeg skulle have begrænset gang her i huset af respekt for mine tidligere medarbejdere og den nye ledelse. Det betød også, at virksomheden Bricksite, som jeg også ejede dengang, måtte forlade bygningen, og de har indtil for nylig holdt til i Østergade, men nu er de netop flyttet ind igen. Efter Dandomain har reduceret kraftigt i deres aktiviteter her, er vi blevet enige om, at jeg på ny kan samle nogle af mine virksomheder i huset, forklarer Ronnie Bach Nielsen.

Udover Bricksite, der laver CMS-hjemmesideløsninger, holder blandt andre softwareudvikleren til info-skærme, ScreenBuddy, til i det gamle Dandomain-domicil. ScreenBuddy hørte hjemme i Aalborg, da Ronnie Bach Nielsen gik ind i startup-selskabet som partner.

- Efter Dandomain har jeg brugt tiden på at mærke efter, hvad jeg gerne vil i fremtiden, og det, jeg synes er interessant, er at udvikle og få virksomheder til at gro. Jeg er iværksætter og entreprenør by heart, og jeg har en rigtig stor skabertrang, og det er også den del, som jeg husker bedst tilbage på i Dandomain. De fedeste år var, da vi begyndte i kælderen, og hvor vi tog kvantespring hver dag. Det var meget mere spændende end, da det kom til at handle om budgetter, bestyrelsesmøder og store strategier. Jeg trives bedst i små, dynamiske miljøer, hvor der ikke er langt fra tanke til handling. Det er for mig bedre end at være CEO for 100 medarbejdere, siger Ronnie Bach Nielsen.

For advokater og youtubere

Derfor har Ronnie Bach Nielsen søgt tilbage mod startup-miljøerne, som han samtidig selv er gået i gang med at skabe på Normansvej 1 i det, der har fået navnet Netværkshuset N1. Her sidder indtil videre syv mindre virksomheder side og side - og yderligere to firmaer er på vej ind i huset. Fælles for dem er, at de er entusiastiske og passionerede inden for deres felt.

Det er en advokat, en online-webshop, et drone-firma, virksomheder, der arbejder med henholdsvis video-redigering og el-automation samt den lokale youtube-kendis Alexander Husum. Endelig holder investeringsforeningen Sparinvest til på 1. salen.

- Ejendomsmægleren må erkende, at det har været svært at udleje 500-600 kvadratmeter til én kunde, og derfor har vi i stedet udviklet et koncept for virksomheder typisk med to-fem ansatte og som har minimum et års proof of business og ikke kun tech-virksomheder. De kan så få sig et mindre lejemål her, og det giver en fed dynamik og synergier på tværs af huset, når den brogede flok møder hinanden, og det giver også mig energi i hverdagen, forklarer Ronnie Bach Nielsen.

Huset er på i alt 5500 kvadratmeter, så der er stadig ledige kontorer til leje:

- Der er en del andre kontormiljøer i byen og andre steder, hvor firmaer kan have deres kontorer, men hvor man måske ikke helt har været tro mod det oprindelige koncept for at få det fyldt op. Det forsøger vi at være, og vi har sagt nej til nogle, fordi de bare ikke passede ind.

Med Sparinvest og Dandomain arbejder indtil videre omtrent 80-85 personer i netværkshuset.

Tilbage på rette hylde

Startup-selskaber, der lejer sig ind i N1, får udover basale ydelser som lokale, hæve/sænke-bord, kontorstole, el, hurtigt internet og kaffe også adgang til fitnessrummet i kælderen, mødelokale og konferencerum til 200 mennesker, mens det er muligt at købe sig ind i husets kantineordning, som Ronnie Bach Nielsen har forpagtet ud.

- Det skal først og fremmest være et hus, hvor virksomhederne har mulighed for at vækste, og hvor det ikke mindst er sjovt at stå op om morgenen og gå på arbejde. Det var det samme, der var ambitionen med Dandomain. Ikke at vi skulle ende med at blive 80 medarbejdere, siger Ronnie Bach Nielsen med et smil.

Han er glad for at være tilbage på en hylde i sin erhvervskarriere, som han føler sig godt til rette på. Ved siden af sine partnerskaber i Bricksite og ScreenBuddy hjælper Ronnie Bach Nielsen også til på sidelinjen i garn-webshoppen Kukuk.dk, som hans bedre halvdel, Therese Steensig Evaldsen, driver. Derudover sidder han i bestyrelserne bag online-platformen plantetorvet.dk og virksomheden bag app'en til skilsmissefamilier, CoPilots - tidligere SwapKids.

- Jeg kan godt lide dynamikken i at bevæge mig lidt rundt og være engageret i forskellige selskaber, og jeg synes egentlig også, at jeg har gang i nok lige nu, men jeg har også et par potentielle projekter i kikkerten, som jeg nok går ind i på et tidspunkt, slutter Dandomain-stifteren, der er tilbage i sit eget domicil.

Dandomain-stifter er tilbage i sit eget domicil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce