Danish Crown og Tulip på stort salgsfremstød i Kina

Fra den officielle rundtur på SIAL, hvor Phil Hogan besøger standen for EU Promotion-projektet, som Landbrug & Fødevarer har ansvaret for. På billedet er det fra venstre Jens Ring, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, EU's landbrugskommissær Phil Hogan og Jan Laustsen, der er direktør for Handel, Marked & Ernæring hos Landbrug & Fødevarer. Foto: L&F

Danish Crown og Tulip på stort salgsfremstød i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kineserne skal have lære at spise mere dansk svinekød.

Randers: Slagteriselskabet Danish Crown og datterselskabet Tulip er i øjeblikket i Shanghai i Kina for at foretage et eksportfremstød for dansk svinekød.

Den kinesiske middelklasse vokser støt, og de kinesiske forbrugere får flere og flere penge mellem hænderne. Det afspejler sig i eksporten af varer fra den danske fødevareklynge, der sidste år nåede op på ca. 10,3 milliarder kroner.

Der er flere årsager til de støt stigende salgstal, forklarer Jan Laustsen, der er direktør for Handel, Marked & Ernæring hos Landbrug & Fødevarer:

- For det første er der en voksende gruppe af velhavende kinesere, som har råd til både kvalitetsfødevarer og udlandsrejser, hvor de bliver inspireret af mad fra andre verdensdele. For det andet er Danmark og danske fødevarer et stærkt brand i Kina, siger han.

Sidste år indgik Danmark en historisk aftale med Kina, som giver danske virksomheder mulighed for at eksportere pølser og andre forarbejde produkter med svinekød til de købestærke kinesere:

Det er særligt den høje danske fødevaresikkerhed, der gør, at Danmark er blandt de første lande i verden, der har fået en aftale i stand med Kina. Kineserne er meget opmærksomme på de fødevareskandaler, der har ramt flere lande, og som Kina heller ikke selv har været fri for. Derfor kan flere danske produkter med høj sikkerhed godt blive et hit blandt de kinesiske forbrugere.

Vilde med tæer, ører og haler

Det skal et stort eksportfremstød i denne uge blandt andet være med til at sikre. Store, danske virksomheder som Danish Crown og Tican deltager derfor sammen med Landbrug & Fødevarer på SIAL China 2018, der finder sted fra den 16. til den 18. maj i Shanghai. Landbrug & Fødevarer er hovedarrangør af den danske fællesstand på SIAL China, der er en af Kinas største fødevaremesser, og i år åbnes af EU's landbrugskommissær, Phil Hogan.

Danish Crown har i en årrække haft en stor og succesfuld eksport af fersk svinekød og de såkaldte 'Kina-varer' - altså tæer, ører, haler og lignende, som kineserne elsker og betaler godt for. Senest har Tulip også fået lov til at eksportere en række varmebehandlede produkter, ligesom Danish Crown lige har taget første spadestik til sin nye forædlingsfabrik i Pinghu udenfor Shanghai.

Alle råvarer, der skal bearbejdes på fabrikken, vil komme fra Danmark, og målet er at sætte sig på en større andel af salget til både e-platforme, detailhandlen og foodservice (dvs. restauranter, storkøkkener og cafeer, red.)

Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown Pork, siger:

- Byggeriet er en markant investering og et vigtigt strategisk skridt i forhold til at udvikle Danish Crowns forretning i Kina. Der er både en voksende efterspørgsel på højkvalitetsprodukter og et voksende forbrug af kød fra de kinesiske forbrugere. Så når den nye fabrik står klar i sommeren 2019, vil Danish Crown koncernen stå med et meget stærkt set up i Kina.

Danish Crown og Tulip på stort salgsfremstød i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce