Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Jais Valeur, administrerende direktør i Danish Crown, har måttet kæmpe med faldende priser i første halvår. Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danish Crown omsatte for 30,1 milliarder kroner i første halvår, hvor der var pres på priserne på svinekød.

Randers: Slagterikæmpen Danish Crown, der beskæftiger mere end 26.000 mennesker, holdt skindet på næsen i første halvdel af sit regnskabsår. Det på trods af, at priserne var under pres.

Overskuddet blev øget til en milliard kroner fra 812 millioner i samme periode sidste år, mens omsætningen faldt med 600 millioner kroner til 30,1 milliarder kroner.

- Det globale marked for grisekød har i første halvdel af regnskabsåret 2017-18 været udfordret, og priserne har været faldende, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Slagtningen af grise steg mindre end forventet. Alligevel er Danish Crown tilfreds, da prisen for et kilogram svinekød er faldet med 76 øre i forhold til samme periode sidste år.

- Det er et ærgerligt dyk, vi har set i den løbende afregning til vores ejere, for der er faktisk en god efterspørgsel på vores varer.

- Det er først og fremmest den lave dollarkurs, der koster, for den har både udhulet de hjembragte priser på vores eksport til Asien og styrket vores amerikanske konkurrenters konkurrencekraft i Kina, Japan og Sydøstasien, meddeler administrerende direktør Jais Valeur.

På positivsiden går det bedre for kødforædlingsselskaberne Sokolow i Polen og Tulip i udlandet. Også Dat-Schaub, der er et "salgs- og forarbejdningsselskab inden for naturtarme til pølseproduktion", har øget både omsætning og resultat.

På den klart negative side er der igen knas for Danish Crowns store forretning i England. Forretningen har været plaget af dårlig ledelse, men der er skiftet ud, og ved årsregnskabet berettede Danish Crown om bedring.

- I England har Tulip siden nytår været mærket af en faldende efterspørgsel i et engelsk detailmarked, der er under pres.

- Det har givet et tilbageslag i den turnaround-proces, der er blevet arbejdet intensivt med siden efteråret 2016. Der er iværksat en række initiativer for at styrke salget i Tulip Ltd, skriver Danish Crown.

/ritzau/

Verdens største svinekødseksportør
Den danske slagterigigant Danish Crown har fredag fremlagt regnskab. Slagterigiganten har rødder tilbage til 1887.Danish Crown er et andelsslagteri, der er skabt via en lang række sammenlægninger. Hovedsædet er Randers.

Det ældste slagteri, der er en del af Danish Crown i dag, blev grundlagt i Horsens i 1887.

I dag er slagterigiganten ejet af omkring 7200 andelshavere.

Danish Crown er verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød.

Cirka 21 millioner svin og søer og cirka 700.000 kreaturer slagtes hvert år på Danish Crowns slagterier.

Danish Crown-koncernen har produktion i Danmark og en række lande i Europa samt USA og Kina. Produkterne sælges i mere end 130 lande verden over.

Danish Crown-koncernen omfatter datterselskaber som Tulip Food Company, Friland og ESS-FOOD.

Danish Crown har en årlig omsætning på over 60 milliarder kroner.

Over 25.000 personer er ansat i koncernen, der i 2016/17 producerede 940.000 ton forædlede kødprodukter.

Kilde: Danish Crown

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce