Danmarks dygtigste grillmester overtager slagter: - Vi satser alt på det her

Thomas (th) og Tina Cramer (i midten) bor i Havndal med deres to børn, Sofus på otte år og Silje på et år, og fra næste måned driver de også butik i byen. De overtager nemlig Havndal Slagterforretning efter Maybrith Thorup (tv). Privatfoto

Danmarks dygtigste grillmester overtager slagter: - Vi satser alt på det her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægteparret Thomas og Tina Cramer har sagt deres job op for sammen at tage springet som selvstændige erhvervsdrivende, når de 1. august overtager Havndal Slagterforretning.

Havndal: Han arbejder som mekaniker. Hun arbejder i en delikatesse. Men om en måned er det slut. Thomas og Tina Cramer har nemlig sagt deres job op for i stedet at købe en slagterforretning i Havndal.

- Vi har hus og børn og er afhængige af en fast indtægt. Så jeg føler, at vi satser alt ved at sige vores job op og kaste os ud i det her. Alligevel havde vi ikke brug for mange minutters betænkningstid, før vi besluttede at tage chancen, fortæller Thomas Cramer.

- Der bliver færre og færre landsbyslagtere, så vi er meget bevidste om, at det kan være svært at få sådan en forretning til at løbe rundt i en lille by. Men det skal nok gå. I Havndal er folk rigtig gode til at handle lokalt, og mon ikke også, vi kan tiltrække kunder fra blandt andet Randers og Hadsund, når de finder ud af, hvad vi har at byde på, fortsætter han.

Dermed henviser Thomas Cramer til de mange planer, han og konen har for den lille butik. De vil blive ved med at sælge de varer, der altid er blevet solgt i slagterbutikken, og som de ved, er et hit. Men de vil også begynde at eksperimentere med nye og mere moderne udskæringer. Den største ændring bliver dog, at de vil satse stort på catering på den måde, at man kan hyre Thomas Cramer til at komme ud og grille til alt fra familiefødselsdage til byfester.

Danmarksmester i grill

- Nu sidder der måske nogen og spekulerer på, om sådan en mekaniker som mig har forstand på at grille. På papiret er jeg jo ikke ligefrem det oplagte valg, når man skal finde en, der kan sørge for maden til firmafesten. Men jeg lover, at jeg har helt styr på det, lyder det beskedent fra Thomas Cramer, som faktisk er blandt landets absolut dygtigste grillmestre.

Så sent som i sidste uge løb han med førstepladsen i DM i grill, og for en måned siden fik han andenpladsen ved en stor konkurrence i Holland.

Endte i branchen ved et tilfælde

Spoler man tiden bare ti år tilbage, havde Thomas Cramer aldrig regnet med, at han ville ende bag disken i en slagterforretning. Men så fik han en grill.

- Det tændte min interesse, og så begynde passionen at vokse, fortæller han.

Thomas Cramer benyttede enhver lejlighed til at bruge sin nye grill. Han tændte den op ved familiefødselsdage, og når sønnens børnehave inviterede til forældre-tam-tam. Og det var noget, folk omkring ham var vilde med.

- Folk begyndte at spørge, om jeg ville komme og grille for dem til diverse arrangementer. Det greb om sig, og pludselig drev jeg et lille cateringfirma ved navn Westwoodfield BBQ - opkaldt efter navnet på den vej, jeg bor på i Havndal, nemlig Vesterskovmark, fortæller han.

En dag ringede telefonen

Et fuldtidsjob som mekaniker, et voksende cateringfirma og derudover en lille webshop med særligt grilludstyr, krævede hårdt arbejde fra Thomas Cramers side.

- Jeg har haft rigtig, rigtig meget arbejde. Det har været hårdt. Da den tidligere ejer af Havndal Slagterforretning, som leverede tilbehøret til mit cateringsfirma, ringede og fortalte, at hun ville lukke sin slagterbutik, så jeg det som en oplagt mulighed for én gang for alle at satse 100 procent på min store interesse, fortæller Thomas Cramer, som skyndte sig at gribe knoglen og ringe til sin kone, Tina.

- Hun var med på idéen med det samme. Det tog os nok en halv time at beslutte, at vi ville overtage slagterbutikken, forklarer han.

Og 1. august sker det så. Der kan Tina og Thomas for første gang slå dørene op til deres helt egen butik, hvor de fremover vil være at finde bag disken sammen med én af den tidligere ejers ansatte.

Danmarks dygtigste grillmester overtager slagter: - Vi satser alt på det her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce