Danmarks største fodboldlinje vokser sig endnu større

Fodboldlinjen i Randers Kommune er med sine 250 elever fordelt på syv folkeskoler landets største. PR-foto

Danmarks største fodboldlinje vokser sig endnu større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldlinjen er et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole, som nu tilbydes 6. - 9.-klasserne på syv af kommunens folkeskoler.

Randers: Fodboldlinjen i Randers Kommune har voksværk. Siden sidste år er der sket mere end en fordobling i tilslutningen fra folkeskoler og elever i Randers Kommune til fodboldlinjen, som i forvejen er landets største.

- Responsen på fodboldlinjen er meget positiv, og den store tilslutning vidner om, at det er en linje, som virkelig kan noget, fortæller Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune. Fodboldlinjen i Randers Kommune er med sine 250 elever fordelt på syv folkeskoler landets største. Fodboldlinjen er et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole, som nu tilbydes 6. - 9.-klasserne på syv af kommunens folkeskoler. - Fodboldlinjen er en linje med plads til alle. Samtidig er det rigtig godt, at den både sætter fokus på samarbejde, bevægelse, det sociale og hele læringsperspektivet omkring at dygtiggøre sig selv og opnå nogle mål i samarbejde med andre, siger Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune. En af de unge fodboldspillere på fodboldlinjen er Gustav på 12 år, som går i 7. klasse på Vestervangsskolen. Sidste år gik Gustav i 6. klasse på Hobrovejens Skole, men han er netop skiftet til Vestervangsskolen, fordi Hobrovejens Skole kun har elever til og med 6. klasse.

- Jeg har fået ekstremt mange nye venner gennem fodboldlinjen. Da jeg gik på Hobrovejens Skole spillede vi fodbold sammen med elever fra Vestervangsskolen, og det betød, at det blev endnu nemmere at skifte til Vestervangsskolen her i 7. klasse, fordi jeg allerede var blevet rigtig gode venner med mange af mine nye klassekammerater. Det gør mig virkelig glad at spille fodbold sammen med mine gode venner i skolen. Vi kan snakke om så mange ting - også om personlige ting, som ikke handler om fodbold. Det er virkelig fedt, fortæller Gustav Drejer i 7. klasse.

Fodboldlinjen samarbejder med lokale fodboldtrænere og fodboldklubber, herunder også eliteklubben Randers FC. Derudover tilbyder linjen en træneruddannelsen og i samarbejde med Tradium udbyder den også en juniorlederuddannelse for 9. klasserne. De syv skoler, som indtil videre tilbyder fodboldlinjen er Hobrovejens Skole, Østervangsskolen, Vestervangsskolen, Rismølleskolen, Nørrevangsskolen, Grønhøjskolen og Tirsdalens Skole.

Danmarks største fodboldlinje vokser sig endnu større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce