Dansk Folkehjælp glæder sig over at være med i Randers Julehjælp

47-årige Dorthe Philip har været ansvarshavende for dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling i Randers og på Djursland gennem de sidste tre år, men har været medlem af foreningen i 7-8 år. Foto: Lars Rasborg

Dansk Folkehjælp glæder sig over at være med i Randers Julehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkehjælps Djurs-Randers afdeling glæder sig over i år at være en af de syv organisationer, der får gavn af avisens indsamling. Et bidrag de ved kommer til at gøre en stor forskel for de enlige forsørgere, de hjælper i julen.

Randers: Dansk Folkehjælps Djurs-Randers afdeling har længe samlet penge ind for at hjælpe enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år i juletiden. Men i de senere år har organisationen oplevet, at det har været sværere at samle ind i Randers-egnen end hidtil.

- Vi har oplevet en svigtende støtte fra erhvervslivet i Randers gennem de senere år i forhold til, hvad vi har oplevet på Djursland, og det har måske en sammenhæng med, at Randers Julehjælp kom til for fem år siden. For ofte når vi har spurgt, om folk var interesserede i at støtte julehjælpen, har vi fået svaret, at det havde de allerede gjort. Så vi har haft sværere ved at rejse de midler, vi skulle, fortæller 47-årige Dorthe Philip, der bestyrelsesmedlem i Dansk Folkehjælps Djurs-Randers afdeling og primært ansvarshavende for foreningens julehjælpsindsamling.

Hun glæder sig derfor ligesom resten af foreningen over, at Dansk Folkehjælp i år er blandt de organisationer, som Randers Julehjælp vil komme til gavn.

- Sidste år så vi opslaget for sent, og da det var første gang, vi så en invitation til at søge om at være med, er det først i år, at vi er kommet med, forklarer Dorthe Philip.

Flere at sige nej til

Sidste år kom Dansk Folkehjælps Djurs-Randers' julehjælpsindsamling 100 ansøgere til gode. I år har foreningen ind til videre modtaget 112 godkendte ansøgninger.

- Så vi håber, at vi kommer til at kunne give hjælp til dem alle, siger Dorthe Philip, der gennem flere år har oplevet den glæde, julehjælpen vækker hos modtagerne.

- Det gør helt sikkert en stor forskel, understreger hun.

Dansk Folkehjælps julehjælp bliver udelukkende tildelt enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år, der kan søge om julehjælpen ved at sende en ansøgning ind.

Et valg, der er bestemt fra hovedorganisationens side, og som der til trods for en voksende gruppe af familier med begge forældre på kontanthjælp ikke er umiddelbare planer om at ændre på.

- Som det er nu, har vi svært nok ved at dække gruppens behov alene. Så hvis vi også tager familier med, hvor både mor og far er på kontanthjælp, så vil det betyde, at vi får endnu flere at sige nej til, siger Dorthe Philip.

Svært at undvære gaver

Dansk Folkehjælps julehjælp består af en kolonialvarekurv eller et gavekort til Rema 1000 på en værdi af 500 kroner. Dertil kommer et gavekort til børnene til Fætter BR med en værdi på 500 kroner samt et gavekort til børnene til Sportmaster, ligeledes med en værdi på 500 kroner. Og hjælpen falder som oftest på et tørt sted, fortæller Dorthe Philip.

- Typisk er det, når børn kommer i skole efter sommerferien eller juleferien, at de oplever, at deres familier er anderledes. For eksempel er det typisk efter juleferien, at deres klassekammerater spørger, hvad de har fået i julegave, eller at de efter sommerferien spørger, om de har haft en god rejse, og hvis man ikke har oplevet eller fået noget, så kan det godt være hårdt at svare på for de her børn, siger hun.

Foruden julehjælp står de cirka 30 tilknyttede frivillige i den lokale forening også bag et samariterkorps samt et familienetværk, som de familier, der modtager julehjælp, kan søge om at blive tilknyttet. Familierne i netværket tager blandt andet på forskellige ture sammen og holder ferier i fællesskab med støtte fra Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælp glæder sig over at være med i Randers Julehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce