Danske bluesbands skød for alvor festivalen i gang

Amerikanske Shanna Waterstown til Blues Festival i Randers. Foto: Annelene Petersen

Danske bluesbands skød for alvor festivalen i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftenens hovednavn var dog den amerikanske dynamo Shanna Waterstown

Randers: Randers City Blues Festival blev for alvor skudt i gang fredag aften, hvor Underværkets to scener bød velkommen til seks forskellige bands - og indledningsvis præsenterede noget af det allerbedste fra den danske bluesscene.

The Blues Overdrive, der for godt et halvt år siden blev hædret med en "European Blues Challenge" for albummet "Overdrive Live" lagde ud og demonstrerede tydeligt de udadvendte musikalske kvaliteter, som publikum sætter så stor pris på. Bluesmusikere er oftest klar til lidt af hvert og har bestemt ikke nykker, så ganske logisk tog bandet nok en tørn senere på aftenen - denne gang på "Tante Olga".

Bands og sætliste
The Blues Overdrive: Andreas Andersen (guitar), Martin Olsen (sang, guitar), Louisian Boltner (trommer), Thomas Birck (bas).

Mike Andersen Band: Mike Andersen (sang og guitar), Johannes Nørrelykke (guitar og sang), Kristian Fogh (keyboard og sang), Kristian Kold (bas), Jens Kristian Dam (trommer).

The Cornfeds: Sune Bjerre (sang, mundharpe, resonator guitar, banjo), Jostein Burmann (hollowbody guitar), Kasper Bjerre (hollowbody bas), Jakob Kjærlund (vaskebræt, trommer, spand, kop).

Shanna Waterstown Band: Shanna Waterstown (sang), Jay Gogan (guitar), Walter Cerasani (bas), Gianpaolo Feola (trommer).

Sætliste, Shanna Waterstown: Let Me Love You, Just Wanna Make Love, Voodoo Woman, Sugar Daddy, Watch What You Say, Born To Make Me Cry, Swamp Mud, Mamas Kitchen, Hound Do
Shanna Waterstown med en stemme, der  på én gang er både dyb, mørk, hæs og pokkers udtryksfuld. Foto: Annelene Petersen
Shanna Waterstown med en stemme, der på én gang er både dyb, mørk, hæs og pokkers udtryksfuld. Foto: Annelene Petersen

Af bedste internationale klasse

Bluesfestivalens betalingsdel foregår på Underværket, der råder over to scener, som tillader smidige skift mellem de forskellige bands, så man undgår irriterende lange ventetider. I den store og meget varme sal på 1. etage fortsatte Mike Andersen Band, der for mange tilhører en kategori helt for sig selv - af bedste internationale klasse.

Bandet formår at trænge helt ud over scenekanten. Både på grund af varierede og indiskutable musikalske kvaliteter - men så sandelig også for den imponerende performance og udstråling, som sanger og guitarist Mike Andersen lægger for dagen. Med stor veltalenhed og charme holder han publikum i sin hule hånd. Man føler sig i godt selskab med den langbenede sønderjyde, der sammen med sine dygtige musikere har base i Aarhus, og som har så mange jobs på den europæiske scene, at de kan leve af at være bluesmusikere. Det er ikke hverdagskost.

Gå ikke glip af dette band næste gang du får chancen. Mike Andersen en blues- og soulsanger af international klasse, og samtidig er han en fremragende guitarist. Bandets fem medlemmer har spillet sammen gennem de sidste seks-syv år, og de mange sessions fornægter sig ikke. Det er en musikalsk meget sammentømret flok, der både løfter i fællesskab men også giver plads til spændende solistiske indslag.

Mike Andersen Bands fem medlemmer har spillet sammen gennem de sidste seks-syv år, og de mange sessions fornægter sig ikke. Foto: Annelene Petersen
Mike Andersen Bands fem medlemmer har spillet sammen gennem de sidste seks-syv år, og de mange sessions fornægter sig ikke. Foto: Annelene Petersen

Det amerikanske kraftværk

Selvfølgelig er The Cornfeds på plakaten, når der er bluesfestival i Randers. Ret meget mere lokale kan man nemlig næsten ikke blive. Men bortset fra denne detalje har bandet også de kvaliteter, som lukker dørene op hvor som helst. Spilleglæden og entusiasmen lyser ud af de fire musikere, der er på hjemmebane og derfor "tillader sig" indforståede og fornøjelige jokes - ikke mindst rettet mod "far" Jørn Bjerre, der er talsmand for Randers City Blues Festival og fædrene ophav til to af musikerne.

Klokken havde rundet 22, inden aftenens hovednavn indtog scenen i Den Store Sal. Den amerikanske sangerinde Shanna Waterstown, der i de senere år har haft bopæl i Frankrig, var ledsaget af sin faste guitarist Jay Gogan samt af italienerne Walter Cerasani (bas) og Gianpaolo Feola (trommer).

Shanna Waterstown er et kraftværk uden lige. Det helt naturlige midtpunkt med en stor og imødekommende udstråling. Hun besidder samtidig en sangstemme med mange facetter, så hun ubesværet kan disponere bredt og give plads til mange forskellige genrer. Stemmen er på én gang både dyb, mørk, hæs og pokkers udtryksfuld, så klapsalverne fra den fyldte sal bragede gentagne gange ned over den dygtige amerikaner.

Der var både blues, rock og soul på programmet, og bandet arbejdede tæt og dynamisk med den ekvilibristiske guitarist Jay Gogan i den absolutte hovedrolle.

Bandet formår at trænge helt ud over scenekanten. Foto: Annelene Petersen
Bandet formår at trænge helt ud over scenekanten. Foto: Annelene Petersen

Vældig tilfredse

Konferencier og medarrangør Christian Borg, der også er formand for Bluesnight, kunne både kigge tilbage på en vellykket fredag - og se frem til en solfyldt lørdag med et pulserende musikliv i centrum af Randers:

- Vi er vældig tilfredse med fremmødet til koncerterne på Underværket. Vi har ikke brug for større fysiske rammer og værdsætter nærværet og intimiteten. For os som arrangører handler bluesfestivalen også om at nå ud i byens gader, så vi går en stor lørdag i møde, hvor næsten 30 forskellige bands optræder i citys gader og ad den vej udbreder kendskabet til bluesmusikkens mange fortræffeligheder. Vi har et festival-koncept, som vi er meget glade for og tilfredse med, siger Christian Borg.

Danske bluesbands skød for alvor festivalen i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce