De har tabt deres hjerter

Dorthe og Niels Kristian Nielsen (yderst til højre) rejser hvert år en måned til Indien for at arbejde frivilligt i Ammas Ashram, som tiltrækker mennesker fra hele verden. Privatfoto

De har tabt deres hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langå-par tilbringer hver år en måned som frivillige hjælpere i Ammas ashram i det sydlige Indien.

Langå: Det var en fælles barndomsdrøm om Indien, som gik i opfyldelse, da Dorthe Tapomayi Nielsen og Niels Kristian Akhilesh Nielsen rejste til Kerala på Malabarkysten i Sydindien for 11 år siden.

Siden er de vendt tilbage hvert eneste år.

- Vi tabte vore hjerter til Sydindien. Det er blevet vores andet hjem, dernede i syden og lyset.

Parret, som har boet i Langå i 15 år, var i forvejen med i en Amma meditationsgruppe i Aarhus, så det var naturligt at søge til Ammas ashram i Kerala, da de i december 2007 rejste til Indien for første gang.

Der var også en anden anledning til rejsen: De skulle begge have en "panchakarma" behandling - en mange tusind år gammel og virkningsfuld behandlingsform.

- Med hver sin årsag - kræft og astma - lod vi os indlægge til behandling i fem uger. Det virkede rigtig godt, så vi gjorde det samme igen året efter - og året efter, fortæller Dorthe Tapomayi Nielsen.

Fjerde gang, de besøgte Ammas ashram, kaldet Amritapuri, fik de blot en kort opfølgende behandling på to uger, så var de erklæret raske.

Amma er en åndelig og humanitær leder, som i Indien er anerkendt som en mahatma - en stor sjæl. Hun har gennem 30 år rejst rundt i verden, og i næste uge kommer hun for første gang til Danmark. Privatfoto
Amma er en åndelig og humanitær leder, som i Indien er anerkendt som en mahatma - en stor sjæl. Hun har gennem 30 år rejst rundt i verden, og i næste uge kommer hun for første gang til Danmark. Privatfoto

Ammas hjælpearbejde

- Vi var friske og kunne vende os udad og for alvor se os omkring i Sydindien og lære Ammas ashram at kende, siger Dorthe Tapomayi Nielsen, og forklarer, at Amma er en mahatma, det vil sige "en stor sjæl med dyb indsigt", og at ashram er det sted, en mahatma bor.

- Amma er godt nok født ind i en fattig hindu fiskerfamilie, men hun siger, at hendes eneste religion er kærlighed. Hun tiltrækker alle slags mennesker fra alle tænkelige trosretninger, alle køn og alle sociale lag. Og alle, som møder Amma, får en kærlig omfavnelse - et kram, som giver os hver især netop så meget kærlighed, som vi har brug for.

Amritapuri er efterhånden vokset en stor landsby, og hvert år besøger flere hundrede tusind mennesker stedet. Nogle for at søge hjælp, andre for at hjælpe Amma med at hjælpe andre. Hun leder et omfattende humanitært arbejde i Indien og rundt omkring i verden gennem sin organisation "Embracing the world", og hun driver både børnehjem, skoler, hospitaler og universitet.

- Vi fascineres af at møde en person, som overkommer at yde så meget for at hjælpe andre. Så meget, at vi kommer igen og igen for at støtte op om Ammas hjælpearbejde, fortæller Dorthe Tapomayi Nielsen.

- Hver gang forundres vi over hendes utrolige nærvær og den kærlighed og medfølelse, hun udstråler. Hendes energi er tilsyneladende uudtømmelig: Dag og nat tager hun imod mennesker og giver hver enkelt et helende kram - måske et personligt mantra til meditation. Eller et godt råd, hvis vi spørger efter det.

En af arbejdsopgaverne er at sy forklæder af rensede rissække. Her er Niels Kristian Nielsen i gang ved symaskinen. Privatfoto
En af arbejdsopgaverne er at sy forklæder af rensede rissække. Her er Niels Kristian Nielsen i gang ved symaskinen. Privatfoto

Amma i Danmark

Folk med mange forskellige kompetencer kommer og hjælper, og parret fra Langå - der har fået deres indiske mellemnavne af Amma - sørger blandt andet for, at de mange mennesker bliver bespist. Eller de vasker op, gør rent, passer haven, pakker krydderier, syr forklæder eller andet praktisk.

- Vi elsker at være i Amritapuri og at være en del af dette store internationale fællesskab, og vi har fået mange gode venner.

Parret rejser snart til Indien igen, men inden da glæder de sig til et helt særligt møde i København: Den 23. og 24. oktober kommer Amma nemlig til Danmark for første gang. Den 23. -24. oktober kan man møde hende i Brøndby Hallen i København, og alle er velkomne.

- Det er en fest at besøge Amma, hun er et fænomen. Og hun er slet ikke højtidelig, men fuld af sjov, fortæller Dorthe Tapomayi Nielsen.

- Amma har et meget universelt udsyn og taler til mennesker med vidt forskellige religiøse og spirituelle baggrunde og overbevisninger. Hun er selv et levende eksempel på det, der kan siges at være kærnen i alle religiøse og spirituelle traditioner: universel kærlighed, omsorg og medfølelse.

Se mere på amma-danmark.dk

De har tabt deres hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce