De små rykker ind på Museum Østjylland

Museum Østjylland byder på to skønne formiddage med historieformidling målrettet de allermindste museumsgæster. Foto: Museum Østjylland

De små rykker ind på Museum Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Det er kun en fordel at være lille og lav på Museum Østjylland i Randers Ugen. Museet fejrer nemlig ugen med to åbent hus-arrangementer målrettet de allermindste museumsgæster og deres voksne.

Både daginstitutioner og private familier er velkomne, når museet slår dørene op for en rejse i oldtiden fyldt med sjove og hyggelige aktiviteter i børnehøjde.

Museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen har mange gange tilrettelagt arrangementer med fokus på de helt små gæster. Et krævende, men samtidig taknemmeligt publikum, der åbenlyst viser, hvad de mener om sagerne.

- Ved arrangementerne lægger vi os i selen for at tilrettelægge et spændende program, der taler til alle sanser, fortæller Helle Lebahn Bentzen.

Arrangementerne står i oldtidens tegn og byder på en rejse mange tusinde år tilbage. Turen begynder i den kolde istid, der var befolket af de kæmpestore mammutter. Da de forsvandt, gav det plads til de allerførste mennesker. Turen ender med de rige østjyske vikinger, der satte et værdigt punktum for oldtiden.

Rejsen for de mindste og de allermindste kommer blandt andet til at foregå i museets nye scenografiske oldtidsudstilling, "Livet ved Fjorden". En udstilling, der er fund af sanselige oplevelser for store og små.

- En række af museets medarbejdere står parate til at folde oldtiden ud for de små gæster. Vi vil give dem en fortrolighed med og glæde ved museet og historien - en sans for det, vi som museum kan, siger Helle Lebahn Bentzen.

"Oldtiden for de mindste" (3-6 årige og deres voksne, forældre eller bedsteforældre) finder sted tirsdag 14. august kl. 9 til 12, mens arrangementet for de allermindste med titlen "Oldtiden for de allermindste" (0-3 årige og deres voksne, forældre eller bedsteforældre) onsdag 15. august kl. 9 til 12 på Museum Østjylland.

Der er gratis adgang, men man skal huske at tilmelde sig på museumoj.dk.

/EXP

De små rykker ind på Museum Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce