Demensplejehjem får hård kritik: Sætter patientsikkerheden i fare

Huset Nyvang blev kåret som Årets Sunhedsbyggeri i 2017. Men ikke alt ved plejehjemmet lever op til de gode intentioner og ambitioner. Illustration: Friis & Moltke

Demensplejehjem får hård kritik: Sætter patientsikkerheden i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelsen for Patientsikkerhed har efter gennemgang af forholdene på Huset Nyvang vurderet at behandlingsstedet falder i kategorien: Større problemer af betydning for patientsikkerheden.

Randers: Først i denne måned rejste flere pårørende til beboere i demenslandsbyen Huset Nyvang kritik af forholdene på plejehjemmet. Det var meget langt fra de visioner og ambitioner, der blev meldt ud ved husets indvielse i 2017, lød det.

Nu bekræfter et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at forholdene i Huset Nyvang lader en del tilbage at ønske. Styrelsen har udstedt et påbud, som den selv kategoriserer som "Større problemer af betydning for patientsikkerheden". Udover påbuddet har Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdet et resumé af sin samlede rapport fra besøget på plejehjemmet, et resumé, som Huset Nyvang har pligt til at offentliggøre.

Styrelsens besøgte Huset Nyvang som reaktion på en henvendelse fra en borger, der var bekymret over behandlingens kvalitet på plejehjemmet. Og det viste sig altså, at borgeren havde grund til bekymring.

Forkert medicin

Først og fremmest konstaterede Styrelsen, at der på Huset Nyvang var store problemer med doseringen af medicin. Men også med dokumentation af behandlingen af de enkelte patienter.

Ikke én af fire stikprøver, hvor Styrelsen gennemgik fire beboeres journaler og medicin, var fejlfri. Tværtimod var der alvorlige fejl og mangler i behandlingen af alle fire beboere.

Styrelsen har i forbindelse med tilsynsbesøget pålagt Huset Nyvang at udarbejde en handlingsplan for, hvordan man fremover sikrer sig, at der ikke sker fejl. Påbuddet vil først blive ophævet, når et opfølgende besøg fra Styrelsen har fundet sted.

Foreslår nedskæring sat i bero

Rapporten og påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed har nu fået Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen til at bede om at få sagen på dagsordenen på det næste møde i omsorgsudvalget torsdag 28. marts samt på det første byrådsmøde herefter.

- Her ønsker vi nærmere redegjort for, hvor omfattende problemerne er, og hvad man, siden man fik påbuddet, har foretaget sig, siger Kasper Fuhr Christensen.

Endvidere stiller Velfærdslisten sammen med Enhedslisten, SF og Beboerlisten forslag om, at de vedtagne nedskæringer på ældreområdet stilles i bero. Det sker både med henvisning til det aktuelle påbud og til kritikken tidligere på måneden fra flere pårørende til plejens kvalitet på Huset Nyvang.

- Det påhviler byrådet at sørge for, at der er nok ressourcer til, at alle ældre kan få den nødvendige støtte, hjælp og behandling, og at det sker på en forsvarlig måde. Forslagsstillerne finder det tvivlsomt, om byrådet kan leve op til sit ansvar, hvis de vedtagne nedskæringer fastholdes, hedder det blandt andet i forslaget.

Demensplejehjem får hård kritik: Sætter patientsikkerheden i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce