Der er dømt musikalsk forår i Randers

Mads Langer spiller på Justesens Plæne lørdag 16. juni, når Hede Rytmer afvikler festival. Arkivfoto

Der er dømt musikalsk forår i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik på snart sagt alle hylder i forårsmånederne, hvor Randers bliver centrum for tre festivaler - blues, rock og country. Læg dertil en musical fra rock'n'roll-musikkens barndom i USA og et verdensnavn, der en gang fik kontinenter til at smelte over "Bridge Over Troubled Water".

Randers: Hvor de gamle slap, rykker nye ind. Sådan har markedet altid reageret. Også på musikfronten.

Musikkaravanen Grøn Koncert har valgt at køre uden om Randers. Det har givet plads for festivalen Hede Rytmer, der oven i købet vælger at genoplive og spille på Justesens Plæne som er stedet, hvor randrusianere i årtier har lyttet til rockmusik.

Silkeborg Country Festival stopper efter 30 år på markedet. Selv om festivalen to år i træk har fået vital økonomisk åreladning af en privat country-fan, kaster man nu håndklædet i ringen og lukker for country-lyden i Silkeborg.

Det har til gengæld givet blod på tanden i Randers, hvor der lines op for Randers Country Festival på Memphis Mansion.

Der er på alle måder lagt op til et gevaldigt musikalsk forår i Randers, hvor blues, rock og country bliver luftet under åben himmel. Desuden står et hold musical-amatører klar med amerikaner-forestillingen "Be-Bob-A-Lula" på Støvringgaard, mens Værket inviterer til koncert med den gamle Doobie Brothers-musiker, Michael McDonald. Sidst men ikke mindst kigger verdensnavnet Art Garfunkel forbi samme sted med sit nye show, hvor musikken blandes med erindringer fra vandreture tværs over Europa og USA og fra et langt liv i musikken. Og der varmes op til koncerten og til "The Sound of Silence" og de andre Simon & Garfunkel-hits med et hyldestshow til den markante duo, der gav verden en ny lyd, dengang i 1960'erne.

Festival-datoer
15.-16. Juni: Justesens Plæne: Hede Rytmer.29.-30. juni: Underværket, Randers Bibliotek, Turbinen samt gaderne i midtbyen: Randers City Blues Festival.

30. juni: Memphis Mansion: Randers Country festival.

Desuden er der andre store musik-arrangementer:

8.-17. juni: Støvringgård Klosterhave: Musicalen "Be-Bop-A-Lula".

10. juni: Værket: Art Garfunkel.
Miriam Mandipira er på programmet i Underværket under blues-festivalen. Foto: Peter Nielsen
Miriam Mandipira er på programmet i Underværket under blues-festivalen. Foto: Peter Nielsen

Street-blues i midtbyen

For andet år i træk rigger Randers City Blues Festival til med to-dages festival, hvor det handler om blues både ude og inde.

- Byen skal emme af god bluesmusik både på den traditionelle scene og ude i gaderne, forsikrer Jørn Bjerre, der er tovholder på festivalen, der blev løbet i gang sidste år med 400.000 kommunale kroner i ryggen og lovning på, at der vil falde 150.000 kr. fra samme bevilling de efterfølgende to år.

- Vi gør meget ud af at forene kommune, erhvervsliv og musik, understreger Bjerre, der føler, at man er godt forberedt på 2018-festivalen 29. og 30. juni.

- Vi nåede at lægge program allerede i november sidste år, hvor aftalerne faldt på plads. Når vi er så tidligt ude, betyder det, at vi har bedre betingelser for at kontakte sponsorer. Og vi skal snart på en runde rundt hos forretningsdrivende med aftaler om street-musikken. Lige som sidste år laver vi aftaler med forretningerne om at få del i musikprogrammet, hvor bands spiller uden for de involverede butikker. Desuden holder vi fast i scenerne på Rådhustorvet og Erik Menveds Plads.

Jørn Bjerre oplyser, at man er på jagt efter flere åbne byrum, hvor blues'en kan få lov til at udfolde sig.

- Vi har også forsøgt os med Østervold. Men stedet er valgt fra, fordi der er for megen trafikstøj. Det dur ikke rigtigt til halv-akustiske orkestre, siger han.

Hede Rytmer
Program

Fredag 15. juni:

Kopibands hylder: Bowie, Die Herren, Bryan Adams og AC/DC.

Lørdag 16. juni:

Michael Falch.

Mads Langer.

Burhan G.

Magtens korridorer.

Aqua.

Carpark North.
Mike Andersen band spiller svedig blues på festivalen i Underværket. Arkivfoto
Mike Andersen band spiller svedig blues på festivalen i Underværket. Arkivfoto

Country og Elvis - et godt match

Mens blues-programmet er på plads, ser det lidt anderledes ud med nyeste skud på festival-stammen - Randers Country Festival på Memphis Mansion.

- Vi har ikke alle kontrakterne på plads, men vi har gode navne i kikkerten, forsikrer Henrik Knudsen, der er gået sammen med Stig Ulrichsen, CB & Ole B. Booking, om countryfestivalen.

- Det har i mange år ligget i min underbevidsthed, at vi skulle lave en festival her på det åbne område på Memphis Mansion. Det er perfekt til formålet, siger Henrik Knudsen, der slog til, da Silkeborg Country festival sprang fra.

- Østjylland har brug for en country-festival. For der er masser af country-fans her i området, mener Knudsen, der bevidst lægger forsigtigt ud med en enkelt dags country.

Han siger også, at der er stor interesse for det nye musikalske tiltag i Randers.

- Vi har fået mange henvendelser - både fra folk, der gerne vil spille, og fra fans, der bare gerne vil høre noget country, siger Elvis-købmanden, der synes, det giver god mening af lave country-festival på Elvis-matriklen.

- Country og Nashville og Elvis hænger sammen. Elvis var jo inspireret af country, lyder forklaringen.

Randers City Blues Festival
Festivalen holder til på såvel de indendørsscener på Randers Bibliotek, Underværket og Turbinen. Street-blues i gaderne i midtbyen samt på Rådhustorvet, Erik Menveds Plads og Storegade. I gaderne er det bands som Jesper Als & Jacob Venndt Duo, Nellie BM & Møller og mange andre.

Fredag 29. juni: The Blues Overdrive.

Mike Andersen Band.

The Cornfeds.

Shanna Waterstown Band

The Factory Smokers Street Revue.

Mojo Hands.

Lørdag 30. juni:

Bror Gunnar Jansson.

Big Creek Slim Band.

Chris Grey and the Bluespand.

Eric Slim Zahl & the South West Singers.

Big Creek Slim Band feat. Miriam Mandipira.

Vidar Busk & Ole Frimer.
.
.

Kommet for at blive

14 dage før blues- og countryfestivalerne løber af stabelen har Justesens Plæne igen lagt grund til voksen-rock med navne som Aqua, Carpark North, Michael falch og Magtens Korridorer.

Det er Randers Musik & Kultur Event med Oliver Zähringer som koncertarrangør, der sætter ild til festivalen Hede Rytmer.

Zähringer har erfaring fra tilsvarende festival i Silkeborg, hvor han i flere år har arrangeret Hede Rytmer. Da Grøn Koncert valgte Randers fra, så Zähringer muligheder og potentiale i det kronjyske.

Han har strikket en festival sammen, hvor han i høj grad har indledt samarbejde med lokale sportsklubber som Randers FC og Randers HK.

Han kalkulerer med, at fredagens program med kopi-bands vil samle omkring 4000 publikummer, mens han regner med 2000 flere til festival-lørdagen. Det er endnu ikke helt fastlagt, om pladsen må lukke endnu flere ind til open air-koncerterne. Foreløbig har han solgt omkring 3000 billetter. Han er indstillet på, at et arrangement af disse dimensioner lige skal løbes i gang, og at meget vil se anderledes ud, når vi når frem til de to festival-dage. Men han siger også, at Hede Rytmer er kommet for at blive.

Sideløbende med det nye tiltag i Randers dukker Hede Rytmer også op i Esbjerg i år for første gang.

Der er dømt musikalsk forår i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce