Det er politiet: Pust her

Pust lige her, lød det til bilister fra Østjyllands Politi på Fladbrovej fredag eftermiddag. Dermed er færdselskontrollen, der varer julemåneden ud, skudt i gang. Foto: Axel Schütt

Det er politiet: Pust her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi gør i disse dage en ekstra indsats for at bilister ikke kan snige julebranderten hjem eller kan køre rundt i medicin- eller narkopåvirket tilstand.

Randers: I vandkoldt gråvejr på Fladbrovej var der fredag eftermiddag massevis af politifolk på arbejde med at vinke bilister ind til siden, se kørekort og bede dem puste i en screening-anordning, der kunne sladre om spiritus i ånden.

Lige nu er det højtid for julefrokoster og dermed risiko for sprit- og narkokørsler.

Og derfor er Østjyllands Politi på banen med kontrol.

- Vi regner nu ikke med at fange nogle, sidste gang snuppede vi kun én. Men det er vigtigt, at vi er her. Vi bliver nu ikke ret længe på det samme sted for med de her alarmerings-apps, folk benytter i dag, så er det hurtigt afsløret, at vi står her. Og i modsætning til almindelige hastighedskontroller, hvor det er godt, at det virker forebyggende, så folk sætter farten ned, så ser vi jo helst ikke, at en spritbilist kører udenom kontrollen. Dem vil vi helst have stoppet, siger politikommissær i færdselspolitiet, Amrik Singh Chadka, Østjyllands Politi.

Lever af kørekort

En af dem, der blev stoppet, var Hans Jørgen Schou fra Hornbæk.

- Det er helt forventeligt, at der er razzia nu. Og jeg synes, at det er i orden. Selv lever jeg af mit kørekort, så jeg drikker ikke, når jeg skal køre, siger Hans Jørgen Schou, inden han bliver vinket ud i myldretrafikken igen.

Færdselskontrollen løber i de næste fire uger målrettet mod sprit- og narkobilister i hele politikredsen. Og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at møde kontrollen. Kører man i påvirket tilstand, giver det en bøde svarende til en månedsløn efter skat, frakendelse af kørekortet, men kan også resultere i fængsel, hvis promillen er rigtig høj.

Har man råd til at drikke

- Jo færre bøder vi skal give østjyderne i julegave, jo bedre er det for vores alle sammens sikkerhed på vejene. Derfor opfordrer vi til, at man lige tænker sig om en ekstra gang, inden man sætter sig bag rattet og drøner af sted til en julefrokost, og at man allerede på forhånd afklarer, hvordan man vil komme hjem. Én ting er, at man er klar i hovedet før festen. Det er straks en anden sag, når man en hel aften har hygget sig sammen med vennerne, mens der er røget en del våde varer indenbords. Så lad bil, motorcykel og knallert stå, og find en anden måde at komme hjem på, siger politikommissær i færdselspolitiet i Østjyllands Politi Amrik Singh Chadha.

Han tilføjer at har man råd til at drikke, så har man også råd til en taxa, og minder østjyderne om, at det kan tage rigtig langt tid at forbrænde en våd aften. Derfor bør man også lade bilen blive i indkørslen til næste eftermiddag. Amrik Singh Chadha understreger, at det kan have meget alvorlige konsekvenser, hvis man kører sprit- eller narkokørsel:- Vi ved fra statistikkerne, at spiritus, narko og medicin er i top fem over årsager til færdselsuheld generelt, og at hver sjette dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Så det er altså ikke kun pengepung og kørekort, det kan gå ud over, hvis man sætter sig bag rattet med en promille i blodet. Det kan potentielt følge én hele livet, hvis man ikke tænker sig om, siger Amrik Singh Chadra.I perioden 2012-2016 er 80 personer blevet dræbt eller svært tilskadekommen som følge af en spritulykke i Østjylland. Sidste år i december blev 77 personer sigtet for sprit- eller narkokørsel i Østjyllands politikreds. Det var et fald på knap ti procent i forhold til året før, hvor 85 personer blev sigtet.

Det er politiet: Pust her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce