Det gamle Apothek åbner kælderen for gæster

Mike Pabst foran det næsten helt runde bord i kælderen under det tidligere apotek. Foto: Annelene Petersen

Det gamle Apothek åbner kælderen for gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan gæster få mulighed for at lægge deres vin ind på hotel.

Randers: Nye tiltag er i gang på restaurant Det gamle Apothek på hjørnet af Adelgade og Møllestræde i Randers. Stedets indehavere, Dorthe Bjørn og Mike Pabst, udvider nemlig restauranten ved at inddrage kælderen, hvor der ved to store borde bliver plads til i alt omkring 30 gæster. Samtidig indretter de i kælderen et lille vinhotel med 21 "værelser", hvor restaurantens gæster under optimale forhold kan få opbevaret vin, som de kan nyde ved en senere lejlighed.

Mike Pabst har håndværkerbaggrund og har på den baggrund selv kastet sig ud i ombygning af kælderen, der oprindeligt har været anvendt til opbevaring og i et eller andet omfang som "værksted" for apotekeren.

- Det har været en sej proces, indrømmer Pabst.

Rustikt ser det ud i kælderen under restaurant Det gamle Apothek.  Foto: Annelene Petersen
Rustikt ser det ud i kælderen under restaurant Det gamle Apothek. Foto: Annelene Petersen

Sten på væggene

Ligesom stueetagen har det, skulle kælderen have et rustikt præg. Derfor er væggene beklædt med sten.

- 30.000 styk. Eller 3,7 ton, leveret i store bigbags. Og hver enkelt sten har jeg haft fat i fire gange, fortæller Mike Pabst.

Først skulle stenene op af storsækken. Så skulle de vaskes, derefter bæres ned i kælderen under restauranten og endelig monteres på væggene.

Til gengæld er Mike Pabst også tilfreds med resultatet.

Midt i det største kælderlokale er anbragt et stort - næsten - rundt bord, om hvilket der kan sidde 20 mand.

Bordet er selvbygget på stedet. Det er så stort, at det ikke kan komme hverken ud eller ind ad døre eller vinduer. Det er konstrueret med baggrund i ti enkelte bordplader, som er skåret op og derefter slebet og pudset til.

Helt inde på midten af det runde bord anbringes en bakke, hvorpå der placeres whisky, cognac, rom, og hvad man ellers kan forestille sig, at gæsterne gerne vil nyde i forbindelse med en middag.

- Der er så langt ind til midten, at man ikke kan nå derind. Derfor skal tjeneren bruge en tang for at nå flaskerne, forklarer Mike Pabst.

I tilstødende lokaler vil der være plads til yderligere 12-15 personer. Begge lokaler udrustes med projektorer, så lokalerne f. eks. kan anvendes til firmakonferencer. Men ellers er det også tanken, at kælderen skal åbnes for private selskaber.

- Hidtil har vi kun kunnet have selskaber på op til 26 personer, og det synes vi er for lidt. Vi prøver at arbejde det op, at give det en chance, siger Dorthe Bjørn.

- Og så kan vi jo holde alle mulige arrangementer. Ølsmagning, vinsmagning, romsmagning, whiskysmagning, portvin, champagne, tilføjer Mike Pabst.

A la carte-gæster henvises derimod til restauranten i stueetagen.

Én på opleveren

I kælderen skal der også indrettes et "vinhotel".

- Et "hotel", hvor vi kan opbevare vin for gæsterne. Så kan de selv lægge deres vin i et skab og selv låse efter sig. Når de kommer tilbage, kan de mod betaling af proppenge drikke deres vin her hos os, siger Mike Pabst.

Han pønser også på at etablere en rygekabine, hvor gæster kan sætte sig i et afskærmet lokale og nyde en god cigar med en cognac.

- Men der skal vi lige have fundet ud af noget udluftning, tilføjer han.

Dorthe Bjørn og Mike Pabst har drevet Det gamle Apothek i tre år. De står også bag Restaurant Sejlklubben samt Café Jens Otto, ligesom de sidste overtog driften af iskiosken på Slotspladsen.

De indvier den nyindrettede kælder med en reception skærtorsdag og holder i øvrigt restauranten åben hele påsken.

Det gamle Apothek åbner kælderen for gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce