Direktør om udfordringer på Fritidscentret: Alt bliver snart normalt igen

Siden januar har samtlige af Fritidscentrets ansatte været sygemeldt. Det har skabt visse udfordringer i den daglige drift. Arkivfoto

Direktør om udfordringer på Fritidscentret: Alt bliver snart normalt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den seneste måned er der intet, der har været, som det plejer, på Fritidscentret i Vestergade.

Randers: På døren til Fritidscentrets kontor er brugerne siden januar blevet mødt af en seddel om, at samtlige af centrets tre faste medarbejdere er sygemeldt: Både lederen, kontormedarbejderen og rengøringsassistenten. Det betyder, at der den seneste måned ikke har været nogen til at holde øje med, at alt forløber, som det skal, eller til at stå klar med nøgler til de mange brugere. I stedet har nøglerne skullet hentes på biblioteket - til stor frustration for brugerne.

- Det er klart, at når alle ansatte er sygemeldt samtidig, så giver det visse udfordringer i den daglige drift. Vi har forsøgt at løse nogle af udfordringerne ved at bede biblioteket sende en medarbejder ned på Fritidscentret to timer hver formiddag. Men det er klart, at den løsning ikke er lige så optimal, som når de faste medarbejdere er i huset, siger Erik Mouritsen, der er direktør for sundhed, kultur og omsorg i Randers Kommune.

Han vil ikke fortælle, hvad der ligger bag de tre samtidige langtidssygemeldinger, men han forventer, at alt snart vil være tilbage ved det gamle.

- Jeg kan ikke udtale mig om årsagen, da der er tale om personalesager. Jeg er klar over, at der går mange sladderhistorier, men det er heller ikke noget, jeg vil forholde mig til. I stedet vil jeg opfordre til, at brugerne hjælper hinanden og får tingene til at fungere, siger han og fortsætter:

- Imens gør vi alt, hvad vi kan, for at få vores dygtige medarbejdere tilbage på arbejdet, og jeg tror og håber, Fritidscentret snart er bemandet fuldtid igen.

Erik Mourtisen forventer, at Fritidscentret snart er bemandet på fuldtid igen. Foto: Annelene Petersen
Erik Mourtisen forventer, at Fritidscentret snart er bemandet på fuldtid igen. Foto: Annelene Petersen

Overgået til biblioteket

At det er biblioteket, der den seneste tid har hjulpet med driften af Fritidscentret, har skabt undren hos flere brugere. Men faktisk har Fritidscentret i omtrent et år været under bibliotekets ledelse.

- Det var mig, der besluttede at lade Fritidscentret overgå til bibliotekets administration. Dermed skal foreninger kun ét sted hen, når de vil leje lokaler i Randers Kommune, og det giver en optimal og ensartet service. Samtidig er det lettere at planlægge den kommende sæson, når der er én, der sidder med det samlede overblik over både bibliotekets lokaler, Fritidscentret, Helligåndshuset og Kulturhuset Langå, forklarer han og fortsætter:

- Den løsning har fået enorm ros fra rigtig mange foreninger. Jeg ved godt, at mange af Fritidscentrets brugere er enormt glade for centrets leder, og helst vil kommunikere direkte med ham, men så snart en forening har fået lokalerne, er det også lederen af det enkelte sted, man kommunikerer med - præcis, som det altid har været.

Erik Mouritsen understreger desuden, at den nuværende situation på Fritidscentret havde været endnu værre, hvis ikke centret havde været under bibliotekets administration.

- Så havde vi slet ikke haft noget personale at sende ned på Fritidscentret. Dermed er løsningen med biblioteket med til at sikre, at Fritidscentret er mindre skrøbeligt, siger han.

Direktør om udfordringer på Fritidscentret: Alt bliver snart normalt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce