Djursland Bank indberetter mistænkelig adfærd to-fire gange ugentligt

Direktør for Djursland Bank, Lars Møller Kristensen, oplyser at der løbende opstår mistnake om mulige forsøg på hvidvask i bankens filialer. Sagen om Danske Bank har øget både offentlighedens og bankens opmærksomhed på hvidvask. Arkivfoto

Djursland Bank indberetter mistænkelig adfærd to-fire gange ugentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen om hvidvask i Danske Bank smitter af på hele banksektoren, mener direktøren i Djursland Bank. I bankens årsregnskab berettes om stigende forbrug af ressourcer for at undgå forsøg på hvidvask og terrorfinanciering.

Randers: "Som forebyggelse mod den senere tids udfordring med hvidvask blandt andre finansielle institutter, anvender vi i stigende grad flere ressourcer på at følge lovgivningens krav på området om hvidvask og terrorfinansiering. Dette sker eksempelvis gennem øget brug af systemer og programmer, som kan opfange mistænkelige transaktioner." Sådan skriver Djursland Bank i det årsregnskab, som netop er offentliggjort.

- Kommer der en kunde ind i en af bankens filialer med mange kontanter, og det virker mistænkeligt, så skal vi lave en indberetning til Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet, uddyber bankens administrerende direktør, Lars Møller Kristensen.

To-fire gange ugentligt

Han vil ikke fortælle konkret, hvor mange gange i løbet af 2018 Djursland Bank har foretaget indberetninger med mistanke om hvidvask. Men siger, at det kan være "30, 40, måske 70 gange" på et år, svarende til "to-fire gange ugentligt".

Har der så været tale om hvidvask eller forsøg på hvidvask i Djursland Bank i løbet af sidste år?

- Det ved vi ikke. Vi indberetter, og så hører vi ikke mere. Vi ved ikke, om sagerne bliver taget op, svarer Lars Møller Kristensen.

Lav risiko

Den store skandale om hvidvask af russiske milliarder i Danske Banks filial i Estland har fået offentligheden og banksektoren til at være mere opmærksom på hvidvask, mener Lars Møller Kristensen:

- Det rammer hele branchen, når nogen rammer ved siden af, og det har været med til at skærpe opmærksomheden.

Lars Møller Kristensen vurderer også, at risikoen for, at der gøres forsøg på hvidvask eller overførsel af penge til terrorbevægelser gennem Djursland Bank er lav:

- Vi er tæt på vores kunder og kender mange af dem, så risikoen er lavere her end i en større bank.

Godt i Randers

Djursland Banks årsregnskab er netop offentliggjort, og banken mener selv, at den har klaret sig godt i 2018 med et resultat før skat på 85 millioner kroner og en forrentning af egenkapitalen på 8,4 procent. Medvirkende til resultatet er en fremgang i antallet af privatkunder, som har lånt flittigt i banken, blant andet til mange bolighandler.

Filialen i Randers, som blev etableret sidste år, er ifølge Lars Møller Kristensen kommet rigtig godt igang:

- Det er gået langt bedre, end vi havde turdet håbe på, siger bankdirektøren.

Der er nu 16 medarbejdere i afdelingen i Randers.

Djursland Bank indberetter mistænkelig adfærd to-fire gange ugentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce