Efter hektisk dag i Verdo: Ekstern undersøgelse udskudt

Fortsat opbakning fra bestyrelsen til ledelsen samt en udskydelse af den eksterne undersøgelse var nogle af resultaterne af fredagens bestyrelsesmøde i Verdo A/S. Foto: Annelene Petersen

Efter hektisk dag i Verdo: Ekstern undersøgelse udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen i Verdo A/S bakker fortsat 100 procent op om ledelsen efter et hasteindkaldt bestyrelsesmøde fredag, hvor ledelsen gav en detaljeret gennemgang af den aktuelle sag om varmepriser. Dagen bød også på informationsmøde i repræsentantskabet, der dog fik en blandet modtagelse.

Randers: Både Verdos bestyrelse og repræsentantskab var fredag kaldt ind til ekstraordinære møder i kølvandet på de seneste ugers sager, der foreløbig er endt med, at Verdo Varme skal tilbagebetale 235 millioner kroner til kunderne. Tallet kan dog potentielt løbe op i omkring en halv milliard.

Bestyrelsesformand i Verdo A/S, Torben Høeg Bonde, havde derfor en mildest talt travl dag på kontoret, først med bestyrelsesmøde klokken 9.00 og senere repræsentantskabsmøde klokken 14.00. Sidstnævnte var oprindeligt planlagt til at vare et par timer, men sluttede først omkring klokken 17.00.

Medlemmerne af repræsentantskabet havde blandede reaktioner efter mødets afslutning.

- Det var et rigtigt godt, informativt møde, hvor vi fik en minutiøs redegørelse. Men hvorfor har vi ikke fået den noget før? Det ville have hjulpet os meget i vores arbejde i repræsentantskabet, sagde Inge-Lise Christensen, da Amtsavisen fangede hende på parkeringspladsen foran Verdos hovedkontor på Agerskellet.

Helt så begejstret var et andet medlem, Bjarne Overmark, dog ikke.

- Det var en mangel på mødet, at ledelsen ikke kom med en skriftlig redegørelse, vi kunne tage med herfra. Derfor meddelte jeg på mødet, at jeg på det grundlag ikke kunne tage orienteringen til efterretning, fortalte Bjarne Overmark.

På mødet blev den eksterne undersøgelse også drøftet. Her blev det fremlagt, at koncernen agter at vente med at igangsætte undersøgelsen, til Forsyningstilsynet har færdigbehandlet de øvrige sager omkring Verdo - sandsynligvis sidst på sommeren.

- Det havde jeg heller ikke lyst til at tage til efterretning. Jeg mener, der er rigeligt grundlag for at igangsætte en ekstern undersøgelse nu. Men det er da bedre end ingenting, at man overhovedet vil gøre det, sagde Bjarne Overmark.

Intern tillid svækket

Verdo har tidligere stået fast på, at man havde handlet korrekt i de sager, Forsyningstilsynet undersøger, men i mandags vendte direktør Kim Frimer på en tallerken, og meddelte, at man nu droppede at anke, og i stedet indrettede sig efter Forsyningstilsynets afgørelse.

Det gjorde man for at genskabe tilliden til kunderne, lød det. Men det er tilsyneladende ikke kun kunderne, der har haft manglende tillid til Verdo-toppen. Både Inge-Lise Christensen og Bjarne Overmark fortalte efter mødet, at deres tillid til bestyrelsen og direktionen også har lidt et knæk.

- Det, der er gået forud for mødet i dag, har jeg ikke været tilfreds med. Informationen har været alt for mangelfuld. Men nu synes jeg, at tilliden er genoprettet, efter vi er blevet ordentligt orienteret, sagde Inge-Lise Christensen.

Bjarne Overmark beskriver tilliden blandt repræsentantskabsmedlemmerne som en pose blandede bolsjer, og forklarer, at det ikke var et spørgsmål, der direkte blev taget stilling til på mødet.

- Men personligt har jeg ikke tillid på det foreliggende grundlag. Det ville være blind tillid. Jeg synes, jeg er blevet tilbageholdt oplysninger. At jeg pludselig er blevet meget klogere på Verdo gennem det, jeg har læst i pressen de sidste 14 dage, end jeg har været tidligere, er jo en fantastisk situation. Jeg har jo trods alt siddet i repræsentantskabet i flere omgange, fortalte Bjarne Overmark.

Fuld opbakning fra bestyrelsen

Bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde fortalte efter mødet med repræsentantskabet, at man havde valgt at afholde det ekstraordinære møde for at give medlemmerne mulighed for at få svar på spørgsmål og få den information, de har efterspurgt gennem forløbet.

- Repræsentantskabet er jo et organ, der som sådan ikke skal beslutte noget, men de skal jo i hvert fald helst føle sig trygge ved det, vi laver i bestyrelsen, sagde Torben Høeg Bonde.

- Jeg synes, at vi har bestræbt os på at give de nødvendige informationer, men det er jo en kompleks sag. Og der kan medlemmerne af repræsentantskabet måske godt have følt, at de ikke har fået de informationer, de gerne ville have haft. Om det er en berettiget følelse, vil jeg ikke gøre mig til talsmand for.

Han understregede desuden, at der fortsat er fuld tillid til ledelsen fra bestyrelsen efter dagens ekstraordinære møder.

- Mange af de her ting ligger helt tilbage, fra da selskabet blev stiftet, hvor meget få af os var med. Men vi sidder selvfølgelig stadigvæk med ansvaret. I kraft af den redegørelse, der nu er lavet, ser vi ikke noget, der giver anledning til ikke at støtte hundrede procent op om ledelsen, sagde bestyrelsesformanden.

Efter hektisk dag i Verdo: Ekstern undersøgelse udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce