Efter næsten 200 år i Nørregade: Amtsavisen flytter til vandet

Den fantastiske udsigt fra de nye lokaler giver samtidig avisens ansatte et godt overblik over Randers by. Foto: Annelene Petersen

Efter næsten 200 år i Nørregade: Amtsavisen flytter til vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til foråret flytter Randers Amtsavis fra sin adresse gennem de sidste 195 år. Den nye adresse bliver øverste etage i det tidligere SCS-huset for enden af Randersbro.

Randers: Efter knap 200 år på samme adresse flytter Randers Amtsavis nu i nye lokaler. I løbet af foråret rykker mediehuset fra sit nuværende lejemål i Nørregade til mere moderne lokaler i det hus ved havnen, som de fleste randrusianere stadig kender som og kalder SCS-huset. Byens avis får således en af byens mest synlige adresser.

Samtidig kan man med chefredaktør Axel Præstmarks ord sige, at nu tager Randers Amtsavis første skridt og placerer sig i front, når det gælder realiseringen af hele Randers bys store udviklingsprojekt "Byen til Vandet".

Beslutningen om at flytte er taget efter moden overvejelse, og det ikke er uden vemod, at man forlader en adresse, man har resideret på siden 1823. Men Axel Præstmark er ikke i tvivl om, at beslutningen er rigtig.

- Vores nye placering ser jeg som intet mindre end fantastisk. Vi kommer til at ligge endnu mere i hjertet af Randers, for enden af Randersbro og ved indgangen til Randers by ved det tættest trafikkerede sted i provinsen. Fra fjerdesalen får vi et formidabelt overblik over den by, vi dækker, ligesom vi også har udsigt over den fantastiske natur, som omgiver Randers, ud over Vorup enge mod vest og Naturpark Randers Fjord mod øst.

- Fra de nye kontorer vil vi endvidere direkte kunne følge det suverænt største byudviklingsprojekt nogensinde i Randers, "Byen til Vandet", som vi nu gør os selv til en del af ved at flytte avisen til vandet, siger Axel Præstmark.

Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Lang opsigelse

Chefredaktøren mener videre, at avisen med flytningen klart og tydeligt signalerer, at den er en moderne, digital medievirksomhed, som også stadig udkommer på print og vil gøre det i mange år fremover.

- Og så glæder det mig, at vore forholdsvis nye ejere med en lejekontrakt, der er uopsigelig i ti år, ligeledes tydeligt signalerer, at de vil være til stede i Randers. Det giver os en fantastisk mulighed for at leve op til vores hovedformål, nemlig at styrke det lokale demokrati og sammenhængskraften i Randers, Kronjylland og på Djursland, sige Axel Præstmark og tilføjer:

- Når alt det er sagt, skal også siges, at det naturligvis er med vemod og blandede følelser, man forlader det hus, som har været avisens i 195 af dens 208 leveår. Men hensynet til at kunne signalere moderne mediehus har vejet tungest.

Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Lang proces

Heller ikke for salgschef Flemming Baun har det været let at tilhøre det ledelsesteam, som skulle beslutte at flytte fra det gamle historiske avishus efter næsten to århundreder.

- Men vi er vokset fra huset i Nørregade. Indretningen her har i mange år gjort det vanskeligt at udvikle nye måder at arbejde sammen på. I de nye lokaler på øverste etage i SCS-huset rykker såvel de redaktionelle medarbejdere som salgsmedarbejderne tættere sammen, så vi alle i højere grad får følelsen af at være en samlet enhed, siger salgschef Flemming Baun.

Som nævnt er den kommende flytning da også langt fra nogen hovsaløsning.

- Vi fik i opdrag at finde nye, mulige lokaler allerede nogle år inden, at vore nuværende ejere Jysk Fynske Medier for snart fire år siden overtog Midtjyske Medier og dermed Randers Amtsavis efter Berlingske. Flere gange har vi været meget tæt på at underskrive en lejekontrakt, men nu føler vi os sikre på, at vi har fundet det helt rigtige sted, siger Flemming Baun, som i samme åndedrag roser byens ejendomsmæglere.

- De har vist stor interesse og er kommet med gode forslag under hele forløbet, siger han.

Randers er vigtig

Også Jysk Fynske Mediers administrerende direktør Jesper Rosener glæder sig over, at det randrusianske mediehus har fundet nye, mere tidssvarende lokaler.

- Lige siden vi købte Midtjyske Medier, har vi været opmærksomme på udfordringerne ved det gamle hus i Randers. Men selv om nogen har været i tvivl om, hvorvidt Randers Amtsavis havde den fremtid, så har vi aldrig været i tvivl om, at det har den i høj grad.

- Randers Amtsavis er og har hele tiden været en vigtig del af Jysk Fynske Medier, hvilket ingen vist kan være i tvivl om længere, siger Jesper Rosener.

Efter næsten 200 år i Nørregade: Amtsavisen flytter til vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce