Efter påkørsel: Skole går til kamp mod rundkørsel


Efter påkørsel: Skole går til kamp mod rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestervangsskolens skolebestyrelse håber på, at Vejdirektoratet vil gøre noget for at forbedre trafikforholdene i rundkørslen ved Tranekærcentret.

Randers: Trafikken er tæt om morgenen i rundkørslen Ringboulevarden/Hobrovej, og det er blandt andet elever til Vestervangsskolen, der færdes på cykel. Der har været en del tilfælde, hvor cyklister er blevet ramt eller snittet af biler, fortæller Britta Snog, der er medlem af skolebestyrelsen ved Vestervangsskolen.

Senest tirsdag morgen, hvor en 14-årig dreng på cykel blev ramt af en flugtbilist. Et vakst skolepatrulje-medlem fik dog taget bilnummeret, og politiet fandt senere frem til ham.

Hver morgen står tre elever fra Vestervangsskolen skolepatrulje ved rundkørslen ved Tranekærcentret for at lede deres kammerater sikkert i skole. Men de er på en hård opgave, for det er langtfra altid, at bilister og cyklister respekterer deres arbejde.

Ud over trafikken til Vestervangsskolen er der også via rundkørslen færdsel til Randers HF & VUC samt til motorvejen, så der er mange biler, cykler og fodgængere, der skal sikkert igennem.

Skolebestyrelsen har længe ønsket at få gjort noget ved de trafikale forhold i rundkørslen, og er nu ved at samle eksempler på, hvornår det er gået galt, og cyklister er blevet ramt. Det skal bruges som "skyts" i et brev til Vejdirektoratet, som har ansvaret for rundkørslen, da Ringboulevarden er en statsvej.

- Kommunen har været meget lydhør overfor vores ønsker. Men de kan ikke gøre noget i forhold til rundkørslen


Britta Snog, medlem af skolebestyrelsen ved Vestervangsskolen

Flere forbedringer

Britta Snog fortæller, at skolen samarbejder med kommunen om skrivelsen til Vejdirektoratet. Der er lavet flere tiltag for at forbedre trafiksikkerheden ved Vestervangsskolen, efter at skolen har fået flere elever, og flere er på vej.

- Kommunen har været meget lydhør overfor vores ønsker. Men de kan ikke gøre noget i forhold til rundkørslen, siger Britta Snog.

- Et lyskryds ville standse cyklisterne, påpeger hun.

Efter påkørsel: Skole går til kamp mod rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce