Efter underskrifter og desperate opråb: Bilerne kører stadig ulovligt i Storegade

Storegade er en gågade med blandt andet en del restauranter med udeservering. Men mange bilister kører gennem gaden - eller parkerer. Arkivfoto

Efter underskrifter og desperate opråb: Bilerne kører stadig ulovligt i Storegade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: For et år siden blev der samlet underskrifter ind, og beboere og erhvervsdrivende forsøgte at råbe kommunen og Østjyllands Politi op, fordi der blev kørt alt for meget og for stærkt i Storegade. Hvilket ikke burde kunne ske, da det er en gågade.

Både politiet og kommunen forsikrede, at der var stor opmærksomhed på sagen. Men tilsyneladende er der ikke fundet en løsning.

I hvert fald påpeger en beboer fra området, Mogens Klemmensen, at det stadig er et kæmpestort problem, at ingen respekterer, at Storegade har status af gågade det meste af døgnet. Der må leveres varer til restauranter og butikker mellem 7 og 12, og ellers er gaden forbeholdt fodgængere og cyklister.

Men sådan er virkeligheden slet ikke.

- Det er almindelig kendt af beboerne i området, og formodes også kendt af politi og andre, at der køres og parkeres ulovligt i gågaderne Storegade og Brødregade, men udpræget i Storegade, hvor bilerne især på visse tidspunkter af dagen kører gennem gaden med cirka ét minuts interval og for nogles vedkommende med meget stor hastighed, siger Mogens Klemmensen.

- Jeg håber snart, at politiet vil gøre noget ved de totalt lovløse tilstande, vi har fået i Storegade, før der sker noget virkelig slemt.

- Situationen er blevet særlig slem efter, at der er kommet alle disse takeaway og mad-ud-af-huset forretninger. Set fra mit perspektiv er det særdeles uhensigtsmæssigt med en sådan placering i en gågade, og det efterlader politiet med en ordensmæssig og færdselsmæssig opgave, der er unødig, mener Mogens Klemmesen.

Mange biler holder også parkeret tæt ved forretningerne, der sælger mad ud af huset, påpeger han.

Vær med i afstemningen her - artiklen fortsætter under den

Jævnlige kontroller

Hos Østjyllands Politi er man opmærksom på problemet, fortæller pressemedarbejder Jakob Christiansen.

- Der er en udfordring. Derfor laver vi også jævnligt kontroller her. Og vi kan se, at en del ikke kører lovligt i gaden. Men mange har faktisk tilladelse til at køre her, siger han.

Også formanden for udvalget for miljø og teknik, Frank Nørgaard (DF), erkender, at der er et problem med trafikken i Storegade.

- Vi oplever, at der er en stigende trafik i de tidsrum, hvor der ikke må køres. Jeg har hørt forslag om, at der kan sættes pullerter op. Det er noget af det, der måske skal diskuteres, siger han.

Efter underskrifter og desperate opråb: Bilerne kører stadig ulovligt i Storegade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce