Ejere savner svar efter altødelæggende brand

Branden hos Dansortering var så voldsom, at røgsøjlen på et tidspunkt kunne ses hele vejen til Ebeltoft. Branden tog 43 timer at slukke. Arkivfoto: Annelene Petersen

Ejere savner svar efter altødelæggende brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke lykkedes politiets brandeksperter at fastslå årsagen til den voldsomme brand, der i starten af august hærgede virksomheden Dansortering på Ørneborgvej.

Randers: Om den voldsomme brand hos affaldssorteringsfirmaet Dansortering på Ørneborgvej var påsat eller ej, får vi nok aldrig svar på.

- Bygningen er så udbrændt, at vi ikke kan fastslå brandårsagen, siger kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen fra Østjyllands Politi og fortsætter:

- Vi har ikke fundet tegn på, at branden er påsat, men vi har heller ikke fundet tegn på, at den ikke er. Vi ved ganske enkelt ikke, hvordan den startede.

Jeanette Løv Rasmussen fortæller samtidig, at politiet nu har opgivet at komme brandårsagen nærmere og derfor har lukket sagen.

Maskinerne var uden strøm

Tilbage ved brandtomten står Dansorterings ejere, Michael Laursen og Søren Ravn Juncher, og undrer sig over, hvad der fik deres virksomhed til at gå op i røg.

Ifølge de to ejere er der dog én ting, der står klart, og det er, at det ikke kan have været en kortslutning i en af virksomhedens maskiner.

- Vores maskiner er kun tilsluttet strøm, når der er medarbejdere på stedet, og det var der ikke den dag, fortæller Michael Laursen.

Han fortæller også, at firmaet på det pågældende tidspunkt var åbent, så kunder kunne køre ind og læsse affald af.

Da det var inden for Dansorterings åbningstid, og firmaets faste medarbejder var på ferie, var Michael Laursen et par gange forbi adressen for at tjekke at alt var, som det skulle være, og sikre sig, at der ikke var kommet noget affald ind, der skulle flyttes.

- Jeg var derude både om morgenen og først på formiddagen, hvor alt var helt normalt, fortæller han og tilføjer, at han senere på formiddagen blev ringet op og fik at vide, at bygningen brændte. En brand, der kort tid efter var så voldsom, at røgsøjlen kunne ses hele vejen til Ebeltoft.

- Jeg kan kun gætte på, hvad der i mellemtiden er sket, og det vil jeg ikke, siger han og tilføjer, at han nu har søgt aktindsigt i politiets efterforskning af branden.

Tog 43 timer at slukke

Branden blev anmeldt fredag 3. august klokken 10.58, mens brandfolkene fra Randers var ved at slukke en anden brand, nemlig på Assentoft Kro.

Det betød, at der skete en del omrokering af brandstationernes slukningshold i Beredskab og Sikkerhed Randers, Favrskov og Djursland, for at få det hele til at gå op.

På et tidspunkt var branden i affaldssorteringen så voldsom, at strålevarmen antændte alt omkring sig, og da blev der tilkaldt to slukningshold fra Beredskabsstyrelsen i Herning.

Først søndag 5. august ved sekstiden om morgenen var alt slukket, og beredskabet turde forlade brandtomten.

Ejere savner svar efter altødelæggende brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce