Eleven blev ny danmarksmester

Tradium-elev Mathilde Kjeldsen og frisørmester i Poul M i Randers Storcenter, Claus Meineche, der er meget tilfreds med at have en vindende konkurrencefrisør blandt sine ansatte. Foto: Jakob Lerche Fotografi

Eleven blev ny danmarksmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tradium-elev Mathilde Kjeldsen håndterer hår og saks bedre end de fleste. Ved sin konkurrencedebut røg hun helt til tops og vandt DM for frisører.

Tradium-elev Mathilde Kjeldsen håndterer hår og saks bedre end de fleste. Ved sin konkurrencedebut røg hun helt til tops og vandt DM for frisører.

»I en konkurrence handler det om at slippe sig selv løs og gøre det vildeste, man kan forestille sig,« fortæller frisørelev Mathilde Kjeldsen.

Hun er færdiguddannet til maj og arbejder hos Poul M i Randers Storcenter. Sidste weekend konkurrerede hun for første gang i sit fag til DM Open i Herning, hvor også garvede konkurrencefrisører deltager. Det gik over al forventning.

»Jeg deltog i kategorien »Progressiv trend, cut and style« og havde ikke regnet med noget, da det var min første rigtige konkurrence overhovedet. Det var derfor helt vildt, da det blev sagt, at vinderen arbejdede for Poul M, for det var jeg den eneste i feltet, der gjorde,« fortæller en storsmilende Mathilde Kjeldsen.

Udover frisøruddannelsen, som snart er i hus, er Mathilde Kjeldsen også uddannet make-up artist og negletekniker. Hun har altid drømt at arbejde indenfor kreativ mode, og weekendens succes var derfor lidt af et gennembrud.

»Min drøm er at blive klippetekniker ved forskellige shows som ansat ved for eksempel Schwarzkopf eller L'Oreal. Det kunne være fedt at komme ud at rejse og opleve noget,« siger Mathilde Kjeldsen.

Hun er glad for den opmuntring fra Tradiums lærere, der i første omgang fik hende og tre medstuderende til at pudse evnerne af til skolekonkurrencen i Herning.

»De gik helt vildt op i det. Vi trænede hver uge og havde også træningsweekender. Det var nok derfor, at vi alle fire i gruppen valgte også at melde os til det åbne DM dagen efter.«

Til DM arbejdede Mathilde Kjeldsen på et mannequinhoved, der nu kan ses i salonen i Randers Storcenter. Efter en fantasifuld indfarvning i alle regnbuens farver, fik hun 35 minutter til at klippe frisuren. Selv om mannequinhovedets frisure næppe bliver efterspurgt af Poul M's kunder, er det en god investering at give sine elever tid og plads til konkurrencer, mener frisørmester Claus Meineche.

»Jeg er synes, det er fedt, at Mathilde har gået så meget op i det, for det kræver faktisk en del at være konkurrencefrisør ved siden af skolegang, arbejde, familie og venner. Jeg giver gerne mine elever fri til den slags, for den mistede omsætning kommer mange gange igen i den kreativitet og rutine, som en konkurrence giver,« lyder rosen fra mester.

pcb

Eleven blev ny danmarksmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce