Elever i virkelighedens verden

Anna Boland og Joachim Alexander Sørensen er studerende på Randers HF & VUC, og de er begejstrede for at få opgaver, som virksomheder og kommuner kan få gavn af. Foto: Randers HF & VUC

Elever i virkelighedens verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med flere samarbejder med virksomheder kommer eleverne på Randers HF & VUC ud af klasseværelset, og det er til gavn for både elever og virksomheder.

I øjeblikket arbejder elever på Randers HF & VUC's medie- og designlinje med at lave markedsføringsmateriale til dokumentarfilmen 'Ulykkelig blandt verdens lykkeligste'. Samarbejdet med filmens bagmand Jesper Dessau er et af flere virksomhedssamarbejder, som bringer skolens elever ud i virkeligheden.

Anna Boland og Joachim Alexander Sørensen er to af de elever, der deltager i samarbejdet. De har sammen med deres gruppe designet et postkort til promovering af filmen og er nu i gang med at lave en mini-dokumentar om en af filmens medvirkende, som kan bruges som trailer.

- Det er lidt federe end bare at lave noget hurtigt på en computer, som man afleverer, når timen er slut. Det er motiverende, at det skal ende ud med et produkt, som ikke kun ens lærer skal bruge, med at det kan bruges af et firma, fortæller Joachim Alexander Sørensen.

Randers HF & VUC
Randers HF & VUC har 120 medarbejdere og ca. 1400 studerende fordelt på en rækkeforskellige uddannelsesforløb. HF'erne udgør flertallet af skolens studerende.

En HF-eksamen giver adgang til en lang række videregående uddannelser - både de korte, mellemlange og lange.

På HF er en række fag obligatoriske, mens andre er valgfrie, så man i høj grad selv kan sammensætte sin eksamen.

Efter 1. år vælger eleverne en fagpakke, der er specielt rettet mod de enkelte uddannelser.
HF-eleverne har blandt andet lavet mini-dokumentar-videoer om nogle af deltagerne i filmen ?Ulykkelig blandt verdens lykkeligste, hvor man følger en gruppe unge, der lider af psykisk mistrivsel. Filmen er skabt af skuespilleren Jesper Dessau. Foto: Randers HF & VUC
HF-eleverne har blandt andet lavet mini-dokumentar-videoer om nogle af deltagerne i filmen ?Ulykkelig blandt verdens lykkeligste, hvor man følger en gruppe unge, der lider af psykisk mistrivsel. Filmen er skabt af skuespilleren Jesper Dessau. Foto: Randers HF & VUC

Det betyder noget for eleverne

'Ulykkelig blandt verdens lykkeligste' er en dokumentar, der følger en gruppe unge, der lider af psykisk mistrivsel. Filmen er skabt af skuespilleren Jesper Dessau og den gruppe unge, der medvirker i filmen.

- Det har været super godt og jeg synes, eleverne har været meget engagerede. Når jeg har siddet med hver enkelt gruppe, har jeg været imponeret af deres måde at arbejde med tingene og jeg har kunnet mærke, at de også har haft en oplevelse af, at det har betydning og er vigtigt, siger Jesper Dessau.

I HF-uddannelsen indgår flere projekt- og praktikforløb, der skal styrke elevernes evne til bruge den teori, de bruger i praksis, og samtidig skal det gøre elever klogere på de karrieremuligheder, de har, efter de får huen på hovedet.

For Anna Boland og Joachim Alexander Sørensen har det været spændende at arbejde tæt sammen med Jesper Dessau og få en fornemmelse for, hvordan de kan bruge deres viden i den virkelige verden uden for klasselokalet.

- Vi skulle fange den følelse som de unge i filmen har. De mistrives, og det skulle vi formidle ned på et grafisk design. Jesper er kommet på besøg løbende i processen og har fulgt op og givet feedback, så det er fedt, at det har været et samarbejde og ikke bare en bestilling, siger Anne Boland.

Hvordan interviewer man en skizofren?

Det har også været udfordrende for eleverne, at kaste sig ud i et svært emne som psykisk mistrivsel.

- Det har været udfordrende, at vi skulle interviewe en person, der lider af paranoid skizofreni, for det er svært at skulle stille spørgsmål til en, der har det svært. Det er vanskeligt at sætte sig ind, når man ikke selv kender til det, men man får en forståelse for det. Det har været en øjenåbner, fortæller Anne Boland.

Jesper Dessau har også oplevet, at eleverne ikke kun får praktisk erfaring med design og filmproduktion ud af forløbet, men at de også får mulighed for at tale om samfundsemner som eksempelvis psykisk mistrivsel.

- Det har givet god mening på alle måder. En ting er, at de har arbejdet med det i praksis, men noget andet er, at det har været en god måde at snakke om psykisk mistrivsel på, siger han.

Elever i virkelighedens verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce