Elevundervisning løfter niveauet

Naturfagsdag på Randers HF & VUC, hvor 1. HF'ere underviste 8. klasserne fra Vestervangsskolen.

Elevundervisning løfter niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det styrker elevernes faglige viden og niveau, når de selv skal formidle det til andre, og det kan styrke dem til eksamen.

Randers: Den såkaldte peer-undervisning, som det i fagtermer hedder, når eleverne selv bliver undervisere og lærer af hinanden, bryder ikke kun med den daglige undervisning, som vi kender det med en lærer ved tavlen og elever på skolebænken. Den giver også gode muligheder for at styrke elevernes faglighed og forståelse for det, de læser i teoribogen.

- Det er en særlig undervisningssituation, der presser eleverne hårdere, fordi de skal vise sig over for nogle jævnaldrende, og de skal samarbejde for at få det til at lykkes, siger Ann Balleby, der er uddannelseschef for HF på Randers HF & VUC.

Klart udbytte

Besøget fra 8. klasserne fra Vestervangsskolen var første skridt i et projekt om at få mere af den slags undervisning ind på HF.

Milou Udesen Theut underviser i biologi og geografi, og stod sammen med en kollega for at arrangere naturfagsdagen, og hun oplever, at hendes elever får et klart udbytte af denne undervisningsform.

- Vi ville gerne give dem en fornemmelse af, hvor meget bedre man bliver, når man øver sig for alvor, og vi giver dem en forståelse af, hvor detaljeret man skal forberede sig til eksamen. Rent pædagogisk kan vi løfte eleverne til et højere taksonomisk niveau end normalt på denne måde. Vi kan lade dem formidle til hinanden til dagligt, men at stå med et fremmed publikum gør, at man opper sig og er mere klar, end når det er klassekammeraterne, fortæller hun.

Hun er glad for, at hendes elever tog godt imod det nye initiativ, og hun glæder sig til at åbne dørene en anden gang.

- Det var virkelig godt, og jeg er meget tilfreds med mine elever. De gjorde alt det, de skulle. De tog fat i opgaven, og de var engagerede, og efterfølgende havde de mange gode ideer til, hvordan det kunne være anderledes næste gang, fortæller hun.

Elevundervisning løfter niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce