Elvis lægger hjem til årets erhvervstræf i DI Randers-Norddjurs

Dermapharm i Fårup opfører sig eksemplarisk, når det gælder om at sikre faglært arbejdskraft i fremtiden. Det får virksomheden nu anerkendelse for i form af den af Dansk Industri indstiftede Praktikpladspris. Arkivfoto

Elvis lægger hjem til årets erhvervstræf i DI Randers-Norddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisen er indstiftet af DI og uddeles i år for første gang til i alt 25 virksomheder i DI-afdelinger over hele landet. I DI Randers-Norddjurs' tilfælde finder prisoverrækkelsen sted ved torsdagens erhvervstræf på Memphis Mansion i Randers.

Randers: Den randrusianske producent af hudplejemidler, Dermapharm i Fårup, bliver den første lokale modtager af en helt nyindstiftet pris, Praktikpladsprisen. Virksomheden får prisen overrakt, når DI Randers-Norddjurs torsdag eftermiddag holder sit Erhvervstræf på Memphis Mansion.

Prisen er indstiftet af Dansk Industri og gives i år og næste år til 25 virksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte. Og ifølge DI er der hårdt brug for initiativer i den retning. Knap hver femte virksomhed i de brancher, DI repræsenterer, har nemlig forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere, og udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Hos Dermapharm er ti procent af medarbejderne i en eller anden form for praktikforløb. Virksomheden er også yderst aktiv med at få ledige og ufaglærte uddannet som industrioperatører og laver i den forbindelse et stort informationsarbejde.

Inspirerende indlæg

Erhvervstræffet byder udover den ordinære generalforsamling i DI Randers-Norddjurs på en længere række inspirerende indlæg. Blandt andet fortæller lederne af tre på hver sin måde succesrige virksomheder, hvordan de hver især håndterer en markant vækst. Det er Brian Andersen, Randers Arkitekten, Anders C. Anderson, Kosan Crisplant og Jørgen O.M. Laursen fra Terma Aerostructures.

De administrerende direktører fra to andre virksomheder med succes kommer og fortæller, hvordan de i en tid, hvor alle skriger på kvalificeret arbejdskraft, er lykkedes med at udvide en kompetent medarbejderstab betragteligt. De to er Erling Holm fra betonelement-fabrikken Confac og Carsten Tønnes fra Sekura Cabins.

Før den afsluttende middag er der lagt op til debat om, hvordan man gør de to kommuner Randers og Norddjurs til de mest attraktive for nye borgere og virksomheder, og hvordan man får flere til at flytte til vores område.

"Hvordan kan kommuner og virksomheder spille bedre sammen?" er også et spørgsmål, som debatten skal søge svar på. De to borgmestre Torben Hansen (S), Randers, og Jan Petersen (S), Norddjurs, samler op på debatten.

I en indlagt pause fortæller Snævar Albertsson fra Sall Whisky Destillery om destilleriets arbejde med at lave en lokal, økologisk whisky, ligesom der serveres smagsprøver på den gin, som destilleriet allerede nu er leveringsdygtig i.

Elvis lægger hjem til årets erhvervstræf i DI Randers-Norddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce