Emmelies råd til Rasmussen: Nyd det, for det glemte jeg selv nogle gange

Emmelie de Forest er glad på Jonas Rasmussens vegne og opfordrer Grand Prix-vinderen til at nyde den kommende, hektiske tid. Arkivfoto: Betina Garcia/Scanpix

Emmelies råd til Rasmussen: Nyd det, for det glemte jeg selv nogle gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver hektisk, men først og fremmest bliver det en oplevelse, fortæller Emmelie de Forest, som i 2013 vandt både den danske og europæiske udgave af sangkonkurrencen.

Mariager: Hvad skal man være opmærksom på, når man lige har vundet det danske Melodi Grand Prix? Amtsavisen har rådført sig hos Emmelie de Forest, der vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2013 med sangen "Only Teardrops".

- Det kan være svært at forberede sig på, for man bliver bare kastet ud i det. Men det er jo sjovt og spændende, mens det foregår, og også stressende nogle gange. Og så lyder det måske lidt klichéagtigt, men jeg tror, man skal huske at nyde det, for det glemte jeg selv nogle gange, siger Emmelie de Forest.

Sangerinden mener kun, det er en fordel for Jonas Rasmussen, at han med sine 33 år er en mere moden vinder, end hun selv var, da hun vandt det danske Grand Prix som 19-årig og siden hovedkonkurrencen i Malmø som 20-årig.

- Alt bliver bare lettere med alderen, og når man er ung, tror jeg netop, at man har sværere ved at fokusere, når man er under pres, og du bliver lettere stresset. Jeg tror virkelig, at når man hviler mere i sig selv, når man kommer længere op i tyverne og trediverne, og at man lettere kan håndtere presset. Nu kender jeg ham jo ikke, men jeg er sikker på, at det nok skal gå godt, siger Emmelie de Forest.

- Men der sker vildt mange ting, og det er jo en konkurrence og dermed en presset situation, og hvor man gør alt for at optimere op til selve showet for at finde ud af, hvad man kan gøre bedre, uddyber hun.

Vikingesang får øjne og ører op

Den tidligere vinder havde selv "Higher Ground" som favoritten sammen med Anna Ritsmars "Starlight".

- Han er skidegod og har vildt meget karisma og udstråling, og det er en fin sang. Jeg tror også, at der vil blive lagt mærke til det ved Eurovision. Det er jo virkelig vores historie og noget fra vores storhedstid i Skandinavien, da vi var vikinger. Det kommer folk til at bide mærke i, og det er altid godt, vurderer Emmelie de Forest.

Et velment råd fra hende til den nyslåede vinder er at gøre noget ved lyden, så det kommer til at brage mere ud af højtaleren ved hovedkonkurrencen i Portugal i maj.

- Jeg lagde mærke til, at hans sang og produktion spillede utroligt lavt i forhold til nogle af de andre numre, så hvis de skulle oppe showet, ville det være at kigge lidt på både produktionen og mix. Hvis det fik bare et nøk op, og der måske blev bygget ovenpå det vikingeagtige chant, så tror jeg virkelig, at det sammen med hans udstråling og med selve sangen ville blive supergodt, lyder det konstruktive input fra den tidligere Eurovision-vinder.

Emmelies råd til Rasmussen: Nyd det, for det glemte jeg selv nogle gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce