En halv million til innovation

Direktør Per Krogh vil ikke afsløre, hvad det helt konkret er for et produkt, den halve million skal bruges på. Pressefoto

En halv million til innovation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden Rigtools har fået en halv million kroner til at udvikle og markedsføre et nyt innovativt produkt til olieindustrien.

Rigtools bor til daglig i Business Park Randers, men sælger ydelser og produkter til hele verden. Virksomheden producerer specialværktøj til olieindustrien, og er netop i gang med at udvikle et nyt innovativt produkt. I den forbindelse har Rigtools fået et tilskud fra vækstprogrammet Innobooster, der har gjort det muligt at færdigudvikle og markedsføre det nye produkt.

Direktør Per Krogh vil ikke helt afsløre, hvad det er for en produkt, da det er noget virksomheden endnu ikke har fået patent på. Han vil dog gerne afsløre, at det er et produkt, som bliver væsentligt lettere at håndtere i forhold til i dag.

»I dag vejer produktet omkring 75 kilo, hvilket bevirker, at der skal tre mand til at håndtere det. Vi er ved at lave en version, der kommer til at veje cirka 20 kilo, og som derfor kan håndteres af én mand«, siger Per Krogh.

Vejen til tilskuddet startede i september, hvor Rigtools tog et møde med Innopro, der hjalp med ansøgningen, og Erhverv Randers, der ligeledes bor i Business Park Randers og til daglig hjælper både virksomheder og iværksættere med diverse udfordringer.

Direktør Per Krogh og erhvervskonsulent Keld Christiansen fra Erhverv Randers fik en god snak om, hvad Erhverv Randers eventuelt kunne hjælpe Rigtools med. De to blev ret hurtigt enige om, at Innobooster-forløbet var interessant i forhold til de ting som Rigtools havde gang i.

»Jeg har altid troet, at sådan noget med tilskud var utrolig bureaukratisk, og har derfor holdt mig langt væk fra den slags. I dette tilfælde lod jeg mig dog overbevise om at prøve, og det har jeg ikke fortrudt. Det tog måske en halv arbejdsdag at få udfyldt det hele online, og nu står vi her med en halv million kroner til udvikling, certificering og patentansøgning,« siger direktør Per Krogh fra Rigtools.

Fra det tidspunkt ansøgningen blev sendt ind til Innovationsfonden, som står for Innobooster-programmet, ventede Per Krogh cirka halvanden måned, inden han fik beskeden om, at bevillingen var gået igennem, og at beløbet var på næsten en halv million.

»Funding er ofte noget især unge virksomheder har fokus på, men der kan også sagtens være etablerede virksomheder, som kan drage fordel af disse finansieringsmuligheder. Der findes utrolig mange forskellige muligheder på finansieringsmarkedet, og vi har gode forbindelser til mange af dem, der sidder på denne kapital. Det er dog ikke kapital til hvad som helst, man kan få, og så skal man ofte medfinansiere en del af gildet. Rigtools har for eksempel selv finansiere to tredjedele af projektet,« siger Erhvervskonsulent Keld Christiansen fra Erhverv Randers.

En halv million til innovation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce