En rejse fra 12 til 700 kvadratmeter

Iben Thriege har været med i ejerkredsen af DANexplore i godt et år. Foto: Annelene Petersen

En rejse fra 12 til 700 kvadratmeter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iben Thriege har sammen med kolleger og medejere på ti år gjort rejsebureauet Danexplore i Niels Brocks Gade i Randers til drømmeland for folk med eventyrlyst i blodet.

Randers: - Jeg har fundet min rette hylde her, siger Iben Thriege.

- Nu sælger jeg drømme. Det befinder jeg mig meget bedre med end dengang, jeg som ansat i et pengeinstitut sad med løftet pegefinger over for kunder.

Hun fortæller om sin lange rejse fra tiden som ung elev i Sparekassen Kronjylland for 25 år siden og mellemstationerne som sælger af kosmetik og rejser, som selvstændig butiksindehaver og flere rejsejob til i dag, hvor hun som 47-årig sidder som medejer af rejsebureauet Danexplore med 12 ansatte og godt 700 kvadratmeter kontor på 3. sal i Mediehuset i Niels Brocks Gade i Randers.

Iben Thriege kom til Danexplore i 2013 og blev medejer i 2017 sammen med Rasmus Nicolaisen, Stig Pedersen og Michael Jensen. 1. november i år havde Danexplore 10 års jubilæum.

Sidste år sendte bureauet 2150 individuelle gæster til ni destinationer over det meste af kloden. Skiferie i USA, Canada og Japan, vandreture i New Zealand, bjørnesafari og vandflyver i Canada, det maritime i Australien og safari i Afrika. Kun fantasien sætter grænser i Danexplores rejsekatalog.

- Vi sælger kun rejser til lande, hvor vi selv har rejst, og vi ved noget om de lande, vi sender folk til. Vi tilbyder ikke charterrejser, for vi skræddersyer rejser til vores kunder. Alt bliver lavet og tilrettelagt efter kundens behov, og alt kan lade sig gøre. To rejser er aldrig ens.

- Vi er kendt over hele Danmark, men der er ikke mange, der ved, at Danexplorer har til huse i Randers, siger hun.

Rejsemedarbejder Malene Damborg med kundekontakt. Foto: Annelene Petersen
Rejsemedarbejder Malene Damborg med kundekontakt. Foto: Annelene Petersen

Kunder i hele Danmark

DANexplore voksede oprindeligt ud af rejsebureauet Danski, der havde kontor på Erik Menveds Plads. Danskis ejerkreds og Jens Borup ønskede at udvide ski-rejsebureauets program til også at omfatte oversøiske rejser. Efter nogle år flyttede Jens Borup til Spanien, og Rasmus Nicolaisen tog over.

Der viste sig hurtigt et behov, og snart havde det lille bureau kunder i hele Danmark, som også den dag i dag vokser gennem mund til mund-anbefalinger.

- Vores kunder er vores ambassadører. Det er den måde, vi får nye kunder på siger Iben Thriege.

- Da Jens og Rasmus startede i 2008, sad de to i et 12 kvadratmeter stort kontor på Erik Menveds Plads i en del af Danskis lokaler. Da jeg kom til for fem år siden, var vi fire ansatte på kontoret, stadig med Danski som ejer. Det blev efterhånden for småt på Erik Menveds Plads, så i august 2016 flyttede Danski og Danexplore til Mediehuset i Niels Brocks Gade. Her fik Danexplore 100 kvadratmeter, og da Danski valgte at flytte til Århus i maj i år, overtog vi hele lejemålet på over 700 kvadratmeter til vores 12 ansatte, fortæller Iben Thriege.

Iben Thriege sælger drømme, som hun siger. Foto: Annelene Petersen
Iben Thriege sælger drømme, som hun siger. Foto: Annelene Petersen

Vejen til DANexplore

Hendes egen vej til medejerskabet af Danexplore har været lang og snørklet. Hun er født i Randers, og efter fem år som elev og assistent i Sparekassen Kronjylland ville hun prøve noget nyt og fandt sig et job som kosmetiksælger på Sjælland. Det varede kort.

- Dagen før, jeg rejste til København, mødte jeg min kommende mand, så jeg ville gerne tilbage til Randers. Scan Ski, der på daværende tidspunkt havde kontor i Dytmærsken, søgte en sælger. Jeg fik stillingen og arbejdede der i seks år, fortæller Iben Thriege.

- Jeg havde en drøm om at blive selvstændig, og jeg købte børnetøjsforretningen Kids Shop på Vilhelm Thomsens Plads, som jeg senere omdøbte til MillePerCille. Jeg havde MillePerCille i otte og et halvt år. Mine børn blev større, og jeg kunne mærke, at interessen for børnetøj dalede. DANexplore, som dengang var ejet af Danski, søgte en administrativ medarbejder, og jeg ringede til min gamle chef Stig Pedersen og spurgte: Er det mig, I sidder og venter på? Det var det ikke. 'Du er for energisk til det job', sagde han, 'men vi har måske brug for en sælger'.

- Australien, New Zealand og Fiji var, på daværende tidpunkt, ikke med på Danexplores program, men jeg havde rejst flere gange i både Australien og New Zealand, så Danexplore tog disse destinationer med på programmet, og det blev en stor succes, fortæller Iben Thriege.

Vejen til medejerskab af Danexplore var lagt.

- Nu kan jeg udleve min drøm om at have medindflydelse og rejse, siger Iben Thriege.

- Jeg får lov til at tale med mennesker, og gør mennesker glade. Jeg nyder godt af min viden fra tiden i Sparekassen, og jeg drager nytte af min erfaring som selvstændig og årene fra rejsebranchen hos Scan Ski.

Malene Damborg (tv) og Katja Aunsbjørn er med til at sende firmaets kunder ud i verden.  Foto: Annelene Petersen
Malene Damborg (tv) og Katja Aunsbjørn er med til at sende firmaets kunder ud i verden. Foto: Annelene Petersen

Folk vil selv bestemme

- I vores del af branchen ser vi flere og flere gæster, som vælger charterferien fra. Folk vil selv bestemme, hvor de vil hen og hvor længe. Samtidig har mange et ønske om at være aktive i løbet af deres ferie og gøre deres drømmerejse til noget helt specielt - de har ambitioner for deres ferie. Det er vi gode til, og det kan vi hjælpe dem med, siger Iben Thriege.

Her på 10 års jubilæet melder Danexplore om en årlig vækst de sidste år på over 15 procent i forhold til omsætning, antal rejsende og på personalefronten.

- Vi har rigtig mange nye ting på tegnebrættet, og vi har ikke planer om at ligge på den lade side, siger Iben Thriege.

DANexplores medarbejdere i Niels Brocks Gade. Foto: Annelene Petersen
DANexplores medarbejdere i Niels Brocks Gade. Foto: Annelene Petersen
Tre af DANexplores ejere, fra venstre Iben Thriege, Stig Pedersen og Rasmus Nikolaisen. Foto: Annelene Petersen
Tre af DANexplores ejere, fra venstre Iben Thriege, Stig Pedersen og Rasmus Nikolaisen. Foto: Annelene Petersen

En rejse fra 12 til 700 kvadratmeter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce