Engang havde Randers fem dagblade på samme tid

Mange af de dagblade, der ikke eksisterer længere, havde et politisk udgangspunkt. Randers Dagblad var et Venstreblad. Foto: Museum Østjylland

Engang havde Randers fem dagblade på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum Østjylland inviterer på en rejse rundt om de mange aviser, Randers havde for 100 år siden.

RANDERS: For 100 år siden havde indbyggerne i Randers hele fem dagblade at vælge imellem, når dagens nyheder skulle læses. Af de dagblade er kun Randers Amtsavis tilbage i dag.

Men det betyder ikke, at de gamle dagblade skal gå i glemmebogen. Derfor inviterer Museum Østjylland nu til en halv times foredrag på Håndværksmuseet i Randers. Det kommer til at ske torsdag 27. september. Her vil museumsinspektør og daglig leder af Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård, fortælle historien om Randers' gamle dagblade. Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

- Om de trykte aviser i dag er ved at have udspillet deres rolle, skal jeg ikke afgøre. Men indiskutabelt er det, at de mange dagblade i Randers har spillet en stor rolle for byens borgere. Det er et stykke meget spændende byhistorie, lyder det fra Inge Marie Hyldgård i pressemeddelelsen.

Trykker viser rundt

Ud over museumsinspektøren vil også Bent Sørensen, der er frivillig trykker, give en rundvisning i trykkeriet på Håndværksmuseet. Her kan man se, hvordan de gamle aviser blev trykt. Det ældste af Randers' dagblade er Randers Amtsavis fra 1810, og efter det kom det socialdemokratiske Randers Folkeblad, det liberale Randers Dagblad, det moderate Randers Venstreblad, Socialdemokraten for Randers og Omegn og til slut det radikale Randers Amtstidende. De fem sidstnævnte eksisterer ikke i dag.

Arrangementet er gratis, men har et begrænset antal pladser. Tilmelding skal ske på nettet.

Engang havde Randers fem dagblade på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce