Erfarne folk i spidsen for byrådets udvalg

Claus Omann Jensen har skiftet borgmesterposten ud med tjansen som formand for udviklingsudvalget. Byen til Vandet er et af de projekter, der skal arbejdes målrettet med. Foto: Annelene Petersen

Erfarne folk i spidsen for byrådets udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye udvalgsformænd er gamle i gårde i lokalpolitik - men kommer med nye visioner og tanker. For eksempel om, hvordan skoleområdet skal afbureaukratiseres.

Randers: Ni udvalgsformænd skal i de kommende fire år være med til at sætte kursen på en række vigtige områder. Claus Omann Jensen (V), der netop er afgået som borgmester, skal stå i spidsen for det helt nye udviklingsudvalg.

Han understreger, at første skridt er, at udvalget nu skal samles for at drøfte rammer og opgaver.

- Men set fra min stol skal der være fokus på fortsat vækst og bosætning. Og for mig er Nordstjernen Byen til Vandet. Dét projekt lyser klart og er godt at navigere efter, siger han med henvisning til, at Byen til Vandet skal være med til at forme fremtidens Randers.

- Jeg forestiller mig et mini-Manhattan. Vi har noget unikt, understreger Claus Omann Jensen. Nemlig bynær natur med både fjord og å, som skal forbindes med middelalder-midtbyen.

Claus Omann Jensen glæder sig også til at komme i gang med at se på visionerne for, hvordan landdistrikterne skal udvikle sig. Det skal ske ved at se på det større billede og udnytte ressourcerne på tværs.

- Vi skal ikke konkurrere by mod by.

Vores arbejdsmarked og arbejdspladserne udvikler sig kraftigt. Vores job ændrer sig i fremtiden.
Ellen Petersen (S), formand for beskæftigelsesudvalget
De ti udvalg
Økonomiudvalget: Torben Hansen (formand), Leif Gade, Steen Bundgaard, Anne Hjortshøj, Claus Omann Jensen (næstformand), Christian Brøns, Anders Buhl-Christensen, Frank Nørgaard og Bjarne Overmark.Miljø og teknikudvalgetFrank Nørgaard (formand), Iben Sønderup (næstformand), Anker Boje, Karen Lagoni, Niels Erik Christensen, Anders Henrik Jensen og Frida Valbjørn Christensen.

Udviklingsudvalget: Formand Claus Omann Jensen, næstformand Henning Jensen Nyhuus, Steen Bundgaard, Daniel Madié, Lars Søgaard, Frank Nørgaard og Mogens Nyholm.

Børne- og familieudvalget: Formand Anders Buhl-Christensen, næstformand Fatma Cetinkaya, Henning Jensen Nyhuus, Lise Lotte Leervad Larsen, Katrine Fruelund, Niels Erik Christensen og Mogens Nyholm.

Skole- og uddannelsesudvalget: Steen Bundgaard, Christina Kjærsgaard, Lise Lotte Leervad Larsen, Pia Moldt, Charlotte Broman Mølbæk, Anders Henrik Jensen og Bjarne Overmark.

Socialudvalget:Formand Charlotte Broman Mølbæk, Katrine Fruelund (Næstformand), Fatma Cetinkaya, Ellen Pedersen, Liselotte Frier Pedersen, Christian Brøns og Kasper Fuhr Christensen.

Omsorgsudvalget: Leif Gade (formand), Susanne Nielsen (næstformand), Liselotte Frier Pedersen, Anne Hjortshøj, Iben Sønderup, Louise Høeg og Kasper Fuhr Christensen.

Beskæftigelsesudvalget: Ellen Petersen (formand), Christian Brøns (næstformand), Fatma Cetinkaya, Anker Boje, Liselotte Frier Pedersen, Nick Zimmermann og Kasper Fuhr Christensen.

Sundheds-, idræts- og kulturudvalgetLouise Høeg (formand), Karen Lagoni (næstformand), Pia Moldt, Daniel Madié, Christina Kjærsgaard, Susanne Nielsen og Mogens Nyholm

LanddistriktsudvalgetLars Søgaard (formand) Anne Hjortshøj (næstformand), Anker Boje, Ellen Petersen, Niels Erik Christensen, Nick Zimmermann og Bjarne Overmark
Ellen Petersen er ny formand for beskæftigelsesudvalget. Og der er arbejde nok at tage fat på, for fremtidens arbejdsmarked ser meget anderledes ud. Og så gælder det om at få alle, ikke mindst de unge, i gang med job eller uddannelse. Foto: Annelene Petersen
Ellen Petersen er ny formand for beskæftigelsesudvalget. Og der er arbejde nok at tage fat på, for fremtidens arbejdsmarked ser meget anderledes ud. Og så gælder det om at få alle, ikke mindst de unge, i gang med job eller uddannelse. Foto: Annelene Petersen

Nye tider på skolerne

Socialdemokraten Steen Bundgaard glæder sig til at overtage formandsposten i skole- og uddannelsesudvalget.

- Jeg har meget at byde ind med, med snart 40 års erfaring fra folkeskolen. Det er min klare holdning, at der skal ske en afbureaukratisering af folkeskolerne, hvor der er alt for mange dokumentations-krav, lyder det fra den kommende formand, der er lærer på Fårup Skole.

Han mener også, at det er en rigtig god idé at sætte fokus på sammenhængen mellem grundskoler og ungdomsuddannelser, som det kommer til at ske med det nye udvalg.

Det er nemlig vigtigt, at de unge får en god overgang, så de kommer på ret kurs efter folkeskolen.

- Jeg er talsmand for at få flere til at vælge en faglig uddannelse. Vi skal have masser af oplysning til de unge og brobygning mellem skoler og ungdomsuddannelser, siger Steen Bundgaard. Det er en vigtig opgave at skabe sammenhæng mellem de unges uddannelsesvalg og den virkelighed, der venter dem på arbejdsmarkedet. Og her er der for eksempel mangel på håndværkere og personale i landbruget.

- Helt overordnet er det vigtigt at slå fast, at der er mange ting, der går rigtig godt på folkeskolerne. Men der er også mange udfordringer at gå i gang med.

Steen Bundgaard peger blandt andet på skolernes fysiske rammer, der ikke er på plads alle steder, og på, at skolerne er i gang med at tilpasse skolereformen til hverdagen.

Steen Bundgaard er ny formand for skole- og uddannelsesudvalget. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Steen Bundgaard er ny formand for skole- og uddannelsesudvalget. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Mindre dokumentation

Ellen Petersen (S), der for nogle år siden var formand for kultur- og fritidsudvalget, skal nu stå i spidsen for beskæftigelsesudvalget. Et område, hun har stort kendskab til blandt andet via sit mangeårige virke som gruppeformand for industrigruppen hos 3F.

Hun ser også gerne mindre dokumentation på sit område, men erkender samtidig, at lovgivningen stiller krav på en lang række områder.

- Jeg vil gerne være med til at stå i spidsen for en lempelse af dokumentationen. Vi skal gøre det, vi er pålagt, men bestemt også have tillid til, at medarbejderne gør et godt stykke arbejde. Og jeg tror på, at borgere der er ledige, gerne vil i gang med job eller uddannelse, siger Ellen Petersen.

Hun påpeger, at en af de store opgaver for udvalget bliver at arbejde målrettet på, at flere unge får job.

- Det er en kæmpe udfordring. Vi kan ikke leve med, at så mange unge ikke er i gang, de er jo landets fremtid.

Et udfordrende arbejdsmarked

Opskriften hedder blandt andet flere lærepladser. Og så er et tæt samarbejde med ungdomsuddannelserne vigtigt. Det handler også om at se på, om de krav, der stilles til unge for at blive optaget på uddannelserne, måske kan slækkes.

Men det er ikke blot de unge, der skal på skolebænken.

- Vores arbejdsmarked og arbejdspladserne udvikler sig kraftigt. Vores job ændrer sig i fremtiden, siger Ellen Petersen. Derfor er det vigtigt at fokusere på at få medarbejderne klædt ordentligt på, så de kan leve op til de krav, der i fremtiden stilles.

Det handler også om, at beskæftigelsesudvalget skal arbejde for at imødekomme behovet for arbejdskraft, som er stigende i øjeblikket. En positiv udfordring, og her kan Randers Kommune bidrage med at arbejde for, at alle kommer hurtigt i job eller på efteruddannelse, når de er ledige.

I de kommende dage vil avisen sætte fokus på, hvad de øvrige ny-udpegede udvalgsformænd vil arbejde for i de kommende fire år.

Erfarne folk i spidsen for byrådets udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce