Erhvervsakademi får sin første diplomuddannelse

Niels Thrane, udviklingschef fra Freeway-koncernen, glæder sig over ny deltidsuddannelse i softwareudvikling. Det kan redde medarbejdere fra at skulle vælge mellem at tage en videregående fuldtidsuddannelse eller blive i deres job. Foto: Dania

Erhvervsakademi får sin første diplomuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver det muligt at læse softwareudvikling ved siden af jobbet i Randers. Det glæder Vestjysk Bank og Freeway A/S, der har mistet medarbejdere, der manglede muligheder for at læse videre ved siden af jobbet.

Randers: Morgenmødet for it-udviklerne fra Freeway-koncernen er i gang. Udviklingschef Niels Thrane styrer slagets gang i den stående rundkreds, der kunne have været større. For flere medarbejdere er i løbet af de seneste år stoppet for at læse videre.

- Vi har desværre måtte sige farvel til flere dygtige medarbejdere, der er stoppet for at videreuddanne sig på fuldtid, da der ikke var andre muligheder. Det var fuldtidsuddannelse eller være på job. Jeg kan godt forstå interessen for at nå et højere niveau og lære mere, men det er ærgerlig at miste en god medarbejder på den baggrund, siger Niels Thrane, der er chef for udviklingsafdelingen ved Freeway-koncernen, der ejer blandt andet Dating.dk, Plusbog, lejebolig.dk og Avisen.dk.

Men det kan nu blive fortid. Erhvervsakademi Dania i Randers har fået lov til at udbyde en ny uddannelse i softwareudvikling på bachelorniveau, som man kan læse ved siden af sit job som it-medarbejder. Det er samtidig uddannelsesinstitutionens første diplomuddannelse.

- Det er svært at rekruttere it-medarbejdere, så vi vil rigtig gerne holde på og udvikle vores medarbejdere. Den nye deltidsuddannelse er derfor en rigtig god nyhed, som vi hilser velkommen, forklarer udviklingschef Niels Thrane fra Freeway, der har 25 udviklere ansat.

Ny uddannelse i softwareudvikling
Deltidsuddannelse for dig, der vil designe store, datatunge, distribuerende it-systemerEn overbygningsuddannelse på niveau med en bacheloruddannelse

Den første diplomuddannelse på Erhvervsakademi Dania, der også udbyder uddannelsen på fuldtid

Henvender sig især til uddannede datamatikere

Kan bruges til at læse videre på kandidat på deltid

Indeholder tre obligatoriske fag i udvikling af store systemer, systemintegration og tests

Valgfag er fx interfaceprogrammering, machine learning, sikkerhed, udvikling til mobile enheder og databaser for udviklere
Den nye uddannelse bliver på bachelorniveau og henvender sig især til datamatikere. Foto: Dania
Den nye uddannelse bliver på bachelorniveau og henvender sig især til datamatikere. Foto: Dania

Købers marked

En undersøgelse fra 2018 hos medlemmerne af IT-branchens hovedorganisation viser, at mange virksomheder ligesom Freeway ønsker opkvalificering i softwareudvikling. Det er nemlig den kompetence, der med 64 procent suverænt indtager førstepladsen, når virksomheder vælge, hvad de savner hos medarbejderne.

- Den nye uddannelse er godt nyt for alle it-virksomheder i Randers-området. Det kvalificerer den arbejdskraft, som findes i virksomhederne i dag og giver mulighed for at videreuddanne på det, man allerede kan som for eksempel datamatiker, forklarer Birgitte Riise Bjærge, der er erhvervsdirektør på Erhvervsakademi Dania og ansvarlig for den nye diplomuddannelse i softwareudvikling.

I undersøgelsen svarer virksomhederne også, at mere end hver tredje virksomhed - 35,7 procent - vil bruge flere ressourcer på videreuddannelse og opkvalificering end året før. Det forstår Birgitte Riise Bjærge godt.

- Markedet for it-medarbejdere er virkelig købers marked, fordi der mangler så mange it-medarbejdere. Hver tredje virksomhed har helt måtte opgive at besætte ledige it-stillinger, og der kommer i 2030 til at mangle 19.000 it-specialister, så det er en stor opgave for virksomhederne at holde på de medarbejdere, de har. Det kan de gøre ved at kompetenceudvikle dem med efteruddannelse, mener erhvervsdirektøren.

Lokalt gør en forskel

En af de virksomheder, der glæder sig over den nye uddannelse, er Vestjysk Bank, der blandt andet har filial på Store Vold i Randers og i Hadsten.

- Vi er meget positivt indstillet over, at der kommer flere uddannelsesmuligheder lokalt, for det er med til at løfte uddannelsesniveauet generelt. Når vi rekrutterer i dag, er det vigtigt at have veluddannede unge at kunne rekruttere fra, og der kan vi se, at vi har et begrænset udbud af ansøgere, når vi søger it-specialister til interne stillinger, fortæller bankdirektør Michael Petersen fra Vestjysk Bank.

I den nye uddannelse er det især kompetencer inden for integration mellem store systemer, Michael Petersen kan se et konkret behov for.

- Vi arbejder på konstant at optimere på vores forretning og herunder også it-området, og der er nogle muligheder for dette, når vi for eksempel skal lave boliglån og store erhvervslån. Her taler vores systemer ikke sammen med for eksempel tinglysningssystemerne, så der skal vi manuelt flytte tingene rundt. Det må og kan gøres nemmere, forklarer Michael Petersen.

hov

Erhvervsakademi får sin første diplomuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce