Færre bekymringer for enlige forsørgere

Dorthe Philip har været ansvarshavende for Dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling i Randers og på Djursland gennem de seneste fire år, men har været medlem af foreningen i otte-ni år. Foto: Lars Rasborg

Færre bekymringer for enlige forsørgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målet for Dansk Folkehjælp er at skabe juleglæde hos børn af socialt udsatte enlige forsørgere.

Randers: Dansk Folkehjælp Djurs-Randers afdeling har året igennem mange aktiviteter, der støtter socialt udsatte eller ensomme personer. Når det gælder julehjælp, er målgruppen enlige forsørgere med hjemmeboende børn op til 18 år, der er på overførselsindkomst, hvilket skal bekræftes af socialforvaltningen.

- Vi forsøger at skabe rammen for en god jul for den enlige forsørger, som med julehjælpen kan glæde sine børn og få færre bekymringer. Målet er at skabe glæde for især børnene, og forsøge at undgå, at de skiller sig for meget ud fra kammeraterne i skole eller institution, fortæller Dorte Phillip, bestyrelsesmedlem i Dansk Folkehjælp Djurs-Randers.

Randers Julehjælp
Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 16. december.

Julen varer lige til ...

For nogle af julehjælpsmodtagerne kommer julen til at vare næsten hele året, idet selve julehjælpen følges op af andre aktiviteter.

- I de senere år har vi ud af gruppen af julehjælpsmodtagere haft 15-20 familier, som bliver deltagere i et netværksskabende forløb, med fælles aktiviteter fra februar til november/december, og vi forventer at gennemføre et lignende forløb i 2019, oplyser Dorte Phillip.

Familierne kommer blandt andet på en uges sommerferie. Det er en fælles ferie for alle familierne, men familierne bor dog enkeltvis. Fire frivillige er med som ansvarlige, og de planlægger og gennemfører aktiviteter i løbet af ugen.

- Forud for ferien plejer vi at søge donationer i form af penge eller naturalier til at dække nogle af omkostningerne for familierne. På den måde kan der blive flere penge til det ekstraordinære, konstaterer Dorte Phillip.

Køb af julemærke
Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Seniorer og samaritter

Også på andre områder har Dansk Folkehjælp aktiviteter for ensomme og udsatte i løbet af året.

I samarbejde med Randers Kommune gennemfører Dansk Folkehjælp således projektet Seniornet, som ved aktiviteter tilpasset ensomme ældre har til hensigt at give oplevelser og netværk. I år har der blandt andet været arrangeret tur til Bramslev Bakker og underholdning med sang og musik.

Desuden leverer Dansk Folkehjælp samaritter til sportsarrangementer, koncerter, festivals, landbrugsmesse og andre steder, hvor mennesker samles. Der lægges mange timer årligt i denne aktivitet, både i form af kurser og træning samt med at vedligeholde grej og forsøge at skaffe flere frivillige.

- Vi har desværre måttet drosle lidt ned på aktiviteterne det sidste års tid grundet frafald blandt samaritterne overvejende på grund af ændrede personlige forhold, fortæller Dorte Phillip.

Genbrugsbutik

Dansk Folkehjælp driver også en genbrugsbutik i Grenaa, hvor overskuddet går til socialt arbejde på lokal basis. Indtil nu er pengene hovedsageligt gået til julehjælp på Djursland.

- Der lægges mange timer i butikken, som forsøger at følge åbningstiderne i Grenaas øvrige butikker. Her kan vi også bruge flere frivillige, da der er få, som trækker et stort læs, fastslår Dorte Phillip, og fortsætter:

- Andre afdelinger arbejder med flere ting fra Dansk Folkehjælps palette, men vi kan ikke pt. overkomme at involvere os i mere her i området. Der findes bl.a. unge-net, som er for ensomme, socialt udsatte unge, ferielejre i forskellige udformninger, gratis økonomisk rådgivning, integrationsarbejde, samarbejde med boligsociale konsulenter samt internationalt hjælpearbejde flere steder i verden.

- De frivillige i afdelingen har mulighed for at deltage i medlemsarrangementer og aktiviteter, herunder også konference og kursus udbudt af hovedorganisationen. Vi bruger tid på socialt samvær, og der er plads til at være anderledes, konstaterer hun.

Rekordmange søger om julehjælp

På landsplan har flere end nogensinde ansøgt Dansk Folkehjælp om julehjælp i år. Alt i alt har 15.231 søgt om julehjælp, hvilket er 1000 flere end sidste år. Derfor skal der samles 22,5 mio. kroner ind for at kunne hjælpe alle familier til en bedre jul.

Foruden at få del i Randers Julehjælp, der skal bruges til uddeling til social udsatte i Randers Kommune, finansierer Dansk Folkehjælp Djurs-Randers julehjælpen ved indsamlinger fra september til jul. Det meste kommer ind ved større donationer, men frivillige er også ude med indsamlingsbøsser.

Julehjælpen består af en kolonialvarepakke til juleaften med and eller flæskesteg samt alt tilbehør til julemiddagen til en værdi på 500 kr. Desuden får hver familie et gavekort på 500 kr. til en sportsforretning og 500 kr. til en legetøjsforretning. Gavekortene kan bruges til køb af gaver til barnet eller børnene.

Færre bekymringer for enlige forsørgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce