Færre indbrud i områdets kommuner

En kedeligt syn at vende hjem til, men antallet af anmeldte indbrud faldt sidste år i fire af områdets kommuner. Arkivfoto.

Færre indbrud i områdets kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev anmeldt et stigende antal indbrud sidste år i 41 af landets 98 kommuner, men i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov faldt tallene i forhold til året før.

Randers: Der blev sidste år anmeldt 54.868 indbrud i beboelser, virksomheder og forretninger og i ubeboede bygninger i Danmark. Antallet er stort set uændret i forhold til året før, oplyser Danmarks Statistik. Men indbruddene fordeler sig ujævnt hen over landet, og mens der var et stigende antal anmeldelser i 41 kommuner, især i Sønderjylland og Midtjylland, har politiet fået færre anmeldelser fra kommunerne her i området.

2282 indbrud
Hele 2282 gange blev der anmeldt indbrud i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner i løbet af 2018.Anmeldte indbrud i beboelser, virksomheder, ubeboede bygninger

Randers: 865

Syddjurs: 612

Favrskov: 405

Norddjurs: 400

Kilde: Danmarks Statistik

Bedst i Favrskov

Bedst har udviklingen været i Favrskov med et fald på 14 procent. Der blev anmeldt 291 indbrud i beboelser i 2017. Sidste år faldt det til 243. Anmeldte indbrud i virksomheder faldt fra 111 til 91. Kun i gruppen af ubeboede bygninger blev der målt en stigning fra 70 til 71. Men samlet faldt antallet af anmeldte indbrud i Favrskov med 67 fra 2017 til 2018.

I de 41 kommuner med flere anmeldte indbrud steg halvdelen mere end 20 procent i forhold til 2017. I de resterende 57 kommuner, hvor indbrud faldt, oplevede næsten hver femte kommune et fald på mere end 20 procent. Det er i høj grad Sønder- og Midtjylland samt Fyn, der har oplevet en stigning, mens Nordjylland og Sjælland har oplevet fald i mange kommuner. Udover Fanø og Læsø, der har den største procentvise stigning men med ganske få indbrud, ligger Stevns og Tønder i spidsen med stigninger på 66 procent og 61 procent. I den anden ende af skalaen findes Halsnæs og Helsingør, som med en nedgang på 36 procent og 33 procent har haft det største fald.

Færre i ubeboede

Favrskov er den af kommunerne her i området med det største fald målt i procent. Lige efter følger Norddjurs, hvor det samlede antal anmeldte indbrud faldt fra 449 til 400 på et år, et fald på næsten 11 procent. Det skyldes i høj grad et meget stort fald i anmeldte indbrud i ubeboede bygninger. Sidste år blev der anmeldt 131 indbrud i ubeboede bygninger i Norddjurs, året inden var tallet 209. Hvis vi alene tæller anmeldte indbrud i beboelse og virksomheder, er Norddjurs Kommune den eneste i området med en stigning.

I Randers Kommune faldt det samlede antal anmeldte indbrud med 8 procent. Det skyldes især et stort fald i indbrud i beboelser. I 2017 blev der anmeldt 508 indbrud, sidste år var tallet 446. Samlet blev der anmeldt 865 indbrud i Randers Kommune i 2018.

Kommunen med den mindste ændring er Syddjurs. Samlet faldt antallet af anmeldte indbrud med små to procent. Anmeldelserne løb op i 612, så det er næst efter Randers den af de fire kommuner i området med flest anmeldte indbrud sidste år.

Færre indbrud i områdets kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce