Fiasko: Samråd om hjælp til handicappede endte i blindgyde

Spørgsmålet i samrådet var stillet af Kirsten Normann Andersen fra SF, der blandt andet har kæmpet for en finde en løsning for Eva Frank og hendes datter Emilie, der bor i Langå. Foto: Annelene Petersen

Fiasko: Samråd om hjælp til handicappede endte i blindgyde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børne- og socialminister Mai Mercado lagde skylden på et manglende gennembrud i forhandlingerne over på Kommunernes Landsforening, da sagen i går var i samråd på Christiansborg.

Langå: Det var lidt som at slå i en dyne, da Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg i går havde kaldt børne- og socialminister Mai Mercado (K) i samråd om problematikken om hjælp til at yde overvågning af handicappede familiemedlemmer.Forståelsen over for de familier, der tvinges til at sende deres handicappede unge på en døgninstitution, når de er fyldt 18 år, fordi de nægtes hjælp til overvågning, var stor fra ministerens side. Men en løsning synes ikke lige at ligge til højrebenet.Tværtimod blev den sendt til nyt hjørnespark i form af de forhandlinger, der skal foregå mellem Mai Mercado og Kommunernes Landsforening i løbet af foråret. Tidligere forsøg på at finde en løsning er ifølge ministeren strandet, fordi Kommunernes Landsforening mener, at de udregninger, konsulentfirmaet Deloitte har lavet, har sat omkostningerne til hjælp til familierne for lavt.Mai Mercado slog fast, at det er den enkelte kommune, der har ansvaret for at sørge for den nødvendige hjælp til forældre eller ægtefæller, der yder pleje eller omsorg.- Hvis jeg kunne, ville jeg løse problemet hellere i dag end i morgen, lød det fra ministeren, der indrømmede, at hun ikke var mere optimistisk end sidste gang, den samme sag var i samråd.- Det piner mig at se, at forældre ser sig nødsaget til at sende deres børn på en institution. Vi har forsøgt at finde en løsning, men det har desværre ikke været muligt, sagde Mai Mercado, der henviste til, at der ikke var politisk flertal i Folketinget for, at sagen var stor nok til at blive taget med i finanslovsforhandlingerne.

Det piner mig at se, at forældre ser sig nødsaget til at sende deres børn på en institution. Vi har forsøgt at finde en løsning, men det har desværre ikke været muligt.Mai Mercado (K), børne- og socialminister

Billig i drift

Spørgsmålet i samrådet var stillet af Kirsten Normann Andersen fra SF, der blandt andet har kæmpet for at finde en løsning for Eva Frank og hendes datter Emilie, der bor i Langå.I dag står Eva Frank for døgnovervågningen af sin 15-årige datter, der lider af epilepsi, mod, at hun får tabt arbejdsfortjeneste udbetalt af kommunen, i alt 20.000 kroner om måneden.- Når Emilie bliver 18, mister jeg både mit barn og min økonomi. Der er omkring 150 familier med en lignende historie, fortalte Eva Frank i sidste uge til Randers Amtsavis.Undervejs i samrådet argumenterede flere politikere for, at en bølge af døgnanbringelser næppe er billigere end udgifterne til overvågning af unge handicappede, som bor hos deres forældre. Et argument, der også er blevet fremført af Spastikerforeningen, Dansk Handicap Forbund og Epilepsiforeningen.Eva Frank ærgrer sig over, at samrådet ikke førte noget med sig. Nu håber hun på, at et møde med det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) kan være med til at fastholde fokus på at finde en løsning på den fastlåste situation.Samtidig har hun talt med Charlotte Broman Mølbæk, der er medlem af byrådet og folketingskandidat for SF. Hun vil prøve at tage vilkårene for de pårørende, der er på fuld tabt arbejdsfortjeneste, op med Randers Kommune.- Nogle af de pårørende har gået hjemme i 18 år uden at kunne tage en uddannelse og uden at have de samme vilkår som andre offentligt ansatte. Man har ikke kunnet tjene op til pension, ferier og eller haft muligheder for at komme på opgraderende kurser. Det ville være godt, hvis der var hjælp til noget videreuddannelse, siger Eva Frank, der mener, at hun har opfyldt en samfundsopgave og samtidig været billig i drift.

Fiasko: Samråd om hjælp til handicappede endte i blindgyde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce