Flere end sidste år: 90 indbrud i Østjylland i juledagene

I Østjylland har flere end sidste år haft ubudne gæster i juledagene. 90 indbrud er anmeldt i Østjyllands Politikreds fra 20. december til og med 26. december. Antallet af indbrud i juledagene på landsplan holder sig på samme niveau som sidste år. Arkivfoto: Anders Debel Hansen

Flere end sidste år: 90 indbrud i Østjylland i juledagene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigspolitiet offentliggjorde onsdag antallet af indbrud i juledagene. Mellem 20. december og 27. december har der været 90 indbrud i Østjylland. Det er flere end sidste år.

ØSTJYLLAND: 90 indbrud i har der været i Østjylland i juledagene. Det oplyser Rigspolitiet onsdag 27. december.

Det er en stigning sammenlignet med sidste år, hvor der blev anmeldt 84 indbrud i samme periode - mellem 20. og 27. december. Men stadig væsentligt færre sammenlignet med 2015, hvor der blev anmeldt 141 indbrud.

- Det er ærgerligt, for vi ville selvfølgelig helst, at der slet ikke var nogen indbrud. Men det er en lille stigning sammenlignet med sidste år, da antallet var rigtig lavt, siger Lennart Glerup, vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi afventer stadig efteranmeldelser, hvis der skulle være uheldige østjyder, der endnu ikke er vent hjem og har opdaget indbrud.

- Der er kun tre arbejdsdage her efter jul, så mange har måske fri mellem jul og nytår. Derfor er vi lidt forsigtige med at lave en konklusion lige nu, forklarer Lennart Glerup.

Fald i indbrud på landsplan

Selvom der i Østjylland er anmeldt flere indbrud end sidste år, er det samlede antal indbrud på landsplan faldet.

I perioden fra den 20. december og frem til og med den 26. december har politiet i de 12 politikredse i alt modtaget 742 anmeldelser om indbrud. Til sammenligning var der sidste år 760, mens der i 2015 var 1.205 indbrud.

- De seneste år har vi været meget opmærksomme på at forhindre indbrud. Både ved at efterforske "kendte" indbrudstyve, men også ved at forebygge med kampagner og nabohjælp. Og så drager vi selvfølgelig erfaringer fra år til år, siger Lennart Glerup.

Juleindbruddene fordeler sig jævnt over hele Østjylland, men beboere i en enkelt opgang på Vikærsvej i Risskov har været særligt uheldige. Her har der mellem fredag 22. december og tirsdag 26. december være indbrud i i alt fire lejligheder i samme opgang, oplyser Østjyllands Politi.

Flere end sidste år: 90 indbrud i Østjylland i juledagene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce